Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Apis Professional Acne-Stop Koncentrat dla cery trądzikowej 30 ml
Kliknij, aby powiększyć

Apis Professional Acne-Stop Koncentrat dla cery trądzikowej 30 ml

  • Antybakteryjny koncentrat Apis Professional Acne-Stop, poj. 30 ml, dedykowany do zabiegów dla cery trądzikowej, tłustej, mieszanej.
58,00 PLN
/ szt.
Cena jednostkowa193,33 PLN / 100ml
Zamów więcej, zapłać mniej!
Dostępny
Dostępny
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Apis Professional Acne-Stop Koncentrat dla cery trądzikowej 30 ml
Apis Professional Acne-Stop Koncentrat dla cery trądzikowej 30 ml
Bezpieczne zakupy

Antybakteryjny koncentrat Apis Professional Acne-Stop, poj. 30 ml, dedykowany do zabiegów dla cery trądzikowej, tłustej, mieszanej.

Antybakteryjny koncentrat przeciwtrądzikowy

Koncentrat Apis Acne-Stop bazuje na synergistycznym połączeniu bakteriostatycznych składników aktywnych: ekstrakt z zielonej herbaty, bambusa, tymianku i kwasu mlekowego. Preparat reguluje wydzielanie sebum zapobiegając jej przetłuszczaniu, pozostawia skórę idealnie oczyszczoną i wygładzoną.

Składniki aktywne:

  • Ekstrakt z zielonej herbaty - działa bakteriostatycznie, oczyszczająco i przeciwzapalnie.
  • Ekstrakt z bambusa - posiada silne właściwości oczyszczające, wzmacniające i regenerujące.
  • Ekstrakt z tymianku - posiada silne właściwości antybakteryjne i oczyszczające , zapobiega powstawaniu stanów zapalnych.
  • Kwas mlekowy - stymuluje produkcję ceramidów, dzięki którym skóra jest nawilżona i lepiej chroniona przed zbyt szybkim starzeniem. Kwas mlekowy usuwa zalegające warstwy skóry i zrogowaciały, przesuszony naskórek. Pomaga odzyskać jędrność skóry, ponieważ pobudza produkcje kolagenu.
Parametry techniczne
Kod produktu
52015
DARMOWA DOSTAWA OD 129 PLN

Bezpłatna wysyłka dla zamówień z przedpłatą już od 129 zł, a w przypadku płatności przy odbiorze dla zamówień od 299 zł. Darmowa dostawa obowiązuje wyłącznie na terenie Polski.

Darmowa dostawa
przedpłataWięcej

Płatność przed wysyłką:

  • kurier InPost i do Paczkomatu InPost dla zamówień od 129 zł.
  • kurier DPD dla zamówień od 199 zł
pobranieWięcej

Płatność przy odbiorze:

  • kurier InPost i kurier DPD dla zamówień od 299 zł.
NIŻSZE CENY DLA PROFESJONALISTÓW

Ceny hurtowe / gabinetowe widoczne dla zweryfikowanych profesjonalistów z branży kosmetycznej (dla kosmetyczek, kosmetologów, salonów i gabinetów kosmetycznych, SPA, lekarzy i in.).

Ceny hurtowe / gabinetowe
uzyskaj dostępWięcej

Zarejestruj się:
kosmepro.pl/gabinet

  • Firmy - zarejestruj konto na firmę, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie wpisu do CDEIG, w polu "opis działalności" opisz krótko działalność firmy.
  • Osoby fizyczne - zarejestruj konto na osobę prywatną, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie zdjęcia dyplomu / certyfikatu, w polu "opis działalności" opisz krótko czym się zajmujesz, w załączniku dodaj zdjęcie dokumentu potwierdzającego posiadane uprawnienia.
Informacje o produkcie
Skóra
do cery mieszanejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery mieszanej (np. tłustej w pasie T, czyli czoło-nos-broda, a suchej na policzkach)

do cery tłustejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery tłustej, przetłuszczającej się, z nadmiernym wydzielaniem sebum

dla cery z niedoskonałościami, trądzikowejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery trądzikowej, z niedoskonałościami, z zaskórnikami otwartymi (wągrami) i zamkniętymi, krostami

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
mezoterapia bezigłowa
ultradźwięki
Kategoria
koncentrat
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
antybakteryjnyWięcej

Kosmetyk zawiera składniki aktywne wykazujące działanie antybakteryjne inaczej nazywane przeciwbakteryjne, antyseptyczne.

redukuje nadmierne wydzielanie sebum
oczyszczający
odświeżający
wygładzający
Linia kosmetyku
Apis Acne-StopWięcej

Oczyszczające antybakteryjne kosmetyki profesjonalne Apis Acne-Stop dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, z  zieloną herbatą i minerałami z Morza Martwego.

Składniki aktywne
ekstrakt z zielonej herbatyWięcej

Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje działanie bakteriostatyczne, oczyszczające i przeciwzapalne.

ekstrakt z bambusa
ekstrakt z tymianku
kwas mlekowyWięcej

Kwas mlekowy (INCI: Lactic Acid) - jako składnik kosmetyków posiada właściwości złuszczające (usuwa zrogowaciały naskórek) i reguluje odnowę komórkową skóry. Stosowany w kosmetykach z uwagi na swoje regenerujące skórę właściwości: pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu oraz stymuluje produkcje ceramidów, dzięki czemu skóra jest optymalnie nawilżona, ujędrniona oraz chroniona (ceramidy są niezbędne do prawidłowej budowy bariery lipidowej skóry).

alfa-hydroksykwasyWięcej

Kwasy AHA (kwasy Alfa-hydroksylowe) - kwasy owocowe. Najczęściej stosowane kwasy AHA w kosmetykach to: kwas glikolowy, kwas migdałowy, kwas pirogronowy, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas winowy i kwas cytrynowy. Kwasy AHA występują powszechnie w przyrodzie, np. w trzcinie cukrowej (kwas glikolowy), mleku (kwas mlekowy) i w owocach.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Green Tea ExtractWięcej

Wyciąg z zielonej herbaty

Bambusa Vulgaris (Bamboo) ExtractWięcej

Ekstrakt z bambusa

Lactic AcidWięcej

Kwas mlekowy - w kosmetykach wykazuje właściwości złuszczające - usuwa zrogowaciały naskórek; i regenerujące skórę - reguluje odnowę komórkową skóry m. in. pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu oraz stymuluje produkcję ceramidów (odpowiedzialnych za prawidłową budowę bariery lipidowej skóry), zapewniając skórze optymalne nawilżenie i jędrność.

Thymus Vulgaris Extract
Triticum Vulgare (Wheat) Bran ExtractWięcej

Wyciąg z otrębów pszenicy bogaty w biofenole i arabinoksylan. Substancja roślinna pochodzenia naturalnego otrzymywana z mielonego ziarna pszenicy.

Wyciąg z otrębów pszenicy stosowany w kosmetykach, ponieważ pełni dla skóry i włosów funkcję ochronną tworząc barierę hydrolipidową, odżywia, działa antyoksydacyjnie i przeciwstarzeniowo, pomaga w utrzymaniu odpowiedniego nawilżenia skóry i poprawia jej elastyczność.

Mimose ExtractWięcej

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Sal MarisWięcej

Sól morska.

Pojemność
30 ml
Stosowanie

Jeżeli w treści opisu nie podano wskazówek dot. stosowania produktu skontaktuj się z nami. Przed użyciem produktu zapoznaj się również z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Zaufane Opinie IdoSell
4.87 / 5.00 182 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-20
Krótki czas oczekiwania,sprawdzone produkty
2020-07-14
Polecam!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel