Apis Professional Ultra Matt krem matujący 100 ml

  • Matujący krem Apis Professional Ultra Matt, poj. 100 ml, przeznaczony do pielęgnacji dla cery tłustej z rozszerzonymi porami, świecącej się.
Apis Professional Ultra Matt krem matujący 100 ml
Kliknij, aby powiększyć W promocji
48,00 PLN
43,20 PLN
/ szt. brutto
Kup 3 szt., oszczędź 3% - 41,90 PLN / szt.
Kup 4 szt., oszczędź 5% - 41,04 PLN / szt.
Kup 5 szt., oszczędź 10% - 38,88 PLN / szt.
Kup 12 szt., oszczędź 15% - 36,72 PLN / szt.
Kup 24 szt., oszczędź 20% - 34,56 PLN / szt.
Kup 35 szt., oszczędź 25% - 32,40 PLN / szt.
Oszczędzasz 10% (4,80 PLN).
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Dostępność produktu w sklepach

Apis Professional Ultra Matt krem matujący 100 ml
Apis Professional Ultra Matt krem matujący 100 ml

Krem Ultra Matt na rozszerzone pory

Krem matujący Apis Professional Ultra Matt, poj. 100 ml, przeznaczony do pielęgnacji dla cery tłustej z rozszerzonymi porami, świecącej się. Krem na zakończenie zabiegu.

Długotrwale matujący krem redukujący efekt świecenia się skóry

Krem o lekkiej konsystencji Apis Ultra Matt zawiera ekstrakt z korzenia irysa, drożdży, alg morskich, mimozy, aloesu oraz kwas hialuronowy. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom usprawnia pracę gruczołów łojowych i ogranicza wydzielanie sebum, skutecznie redukując niepożądany efekt świecenia się skóry, zwężając rozszerzone pory i długotrwale matując.

Składniki aktywne:

  • Ekstrakt z korzenia irysa - wzmacnia komórki skóry poprzez stymulację kolagenu i elastyny.
  • Ekstrakt z drożdży - dzięki zawartości fosfolipidów, witamin z grupy B, witaminy D oraz siarki wpływa na metabolizm komórkowy, wykazuje właściwości detoksykujące i regeneracyjne. Hamuje czynność gruczołów łojowych, ograniczając tworzenie zaskórników, działa oczyszczająco i ściągająco.
  • Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
  • Ekstrakt z alg morskich - poprawia ukrwienie, łagodzi podrażnienia oraz wzmacnia barierę ochronną skóry. Intensywnie nawilża, przywraca skórze jędrność i elastyczność.
Kod produktu
50735
Oferty specjalne
Darmowa dostawa
darmowa dostawa od 99 PLN

Darmowa dostawa kosmetyków przy zamówieniu:

  • o min. wartości 99 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Sklep / Hurtownia
kosme.pl & kosmepro.pl
Prowadzimy dwa sklepy internetowe:
  • kosme.pl - sklep dla klientów indywidualnych
  • kosmepro.pl - hurtownia kosmetyczna (sklep dla profesjonalistów)

Jeżeli jesteś profesjonalistą z branży kosmetycznej (kosmetyczki, kosmetolodzy, gabinety, sklepy) zarejestruj się w naszej hurtowni KOSMEPRO.PL:

Rejestruję się terazKLIENCI PROFESJONALNI

CO ZYSKASZ?

Po weryfikacji danych Twoje konto zostanie przypisane do grupy rabatowej dla gabinetów lub sklepów, dzięki czemu zyskasz dostęp do niższych cen oraz dostęp do produktów sprzedawanych wyłącznie profesjonalistom.

Zarówno klienci detaliczni jak i profesjonalni mogą dokonywać zamówień w obu sklepach. Z tymże w hurtowni kosmepro.pl klienci detaliczni mogą mieć ograniczony dostęp do oferty.

Kody rabatowe
sprawdź aktualne kody

sklep kosme.pl:
www.kosme.pl/kody-rabatowe

hurtownia kosmepro.pl:
www.kosmepro.pl/kody-rabatowe

Informacje o produkcie
Typ skóry
do cery tłustej

Kosmetyk profesjonalny do cery tłustej, przetłuszczającej się, z nadmiernym wydzielaniem sebum

,
do cery mieszanej

Kosmetyk profesjonalny do cery mieszanej (np. tłustej w pasie T, czyli czoło-nos-broda, a suchej na policzkach)

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
Kategoria
krem
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
zwęża rozszerzone pory skóry
,
reguluje pracę gruczołów łojowych
,
redukuje nadmierne wydzielanie sebum
,
matujący
Linia kosmetyku
Apis Ultra Matt
,
Apis Acne-Stop

Oczyszczające antybakteryjne kosmetyki profesjonalne Apis Acne-Stop dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej, z  zieloną herbatą i minerałami z Morza Martwego.

Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

ekstrakt z korzenia irysa
,
ekstrakt z drożdży
,
ekstrakt z alg morskich

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
ekstrakt z mimozy

Wyciąg z mimozy - składnik aktywny kosmetyków posiadający szereg dobroczynnych dla skóry właściwości: efektywnie opóźnia proces starzenia się skóry, ma silne właściwości nawilżające i wzmacniające naczynka włosowate skóry, wykazuje właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne (stosowany w kosmetykach zmniejsza zaczerwienienia i obrzęki skóry).

,
ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Mineral Oil

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Cyclopentasiloxane

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

,
Cyclohexasiloxane
,
Iris Florentina Root Extract
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Cetearyl Alcohol

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

,
Ceteareth 20

Emulgator - składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji (np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Lecithin
,
Sorbitol
,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Glucose
,
Trilaureth-4-Phosphate
,
Carnitine
,
Ceramide 6
,
Dipalmitoyl Hydroxyproline
,
Xantan Gum
,
Palmitoyl Tetrapeptide
,
Saccharomyces Cerevisiae Extract
,
Hydrolyzed Silk
,
Triethanolamine

regulator pH

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Algae Extract

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Producent
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie krem na oczyszczoną skórę twarzy
,
pozostawić do wchłonięcia
Inne
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Typ kosmetyku
do użytku profesjonalnego

Kosmetyk do użytku profesjonalnego - kosmetyk profesjonalny dla kosmetyczek (do salonu kosmetycznego) do stosowania w ramach zabiegu kosmetycznego przez wykwalifikowaną osobę.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 84 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Szybka dostawa. Super sklep
2020-07-01
Ok
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel