Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
NeoStrata Cellular Restoration Odmładzająco-wzmacniający krem na noc 50 g
Kliknij, aby powiększyć

NeoStrata Cellular Restoration Odmładzająco-wzmacniający krem na noc 50 g

  • Odmładzająco-wzmacniający krem na noc NeoStrata Skin Active Cellular Restoration, poj. 50 g, krem z kompleksem kwasów (AHA i PHA), peptydami i komórkami macierzystymi, do cery dojrzałej, ze zmarszczkami, utratą jędrności i elastyczności, przebarwieniami.
266,00 PLN
/ szt. brutto
Cena jednostkowa532,00 PLN / 100g
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
NeoStrata Cellular Restoration Odmładzająco-wzmacniający krem na noc 50 g
NeoStrata Cellular Restoration Odmładzająco-wzmacniający krem na noc 50 g
Bezpieczne zakupy

Krem na noc z kwasami AHA i PHA

Wyjątkowo intensywna formuła odmładzającego kremu NeoStrata Skin Active Cellular Restoration wzmacnia podstawowe funkcje komórek skóry, dzięki czemu widocznie ją odmładza. Preparat zawiera ekstrakt z komórek macierzystych jabłek, który chroni komórki macierzyste skóry i dzięki temu opóźnia procesy starzenia. Peptydy zwiększają syntezę kolagenu i redukują głębokie zmarszczki. Kwas glikolowy (AHA) stymuluje produkcję kolagenu i glikozaminoglikanów, dzięki czemu skóra staje się jędrna i wypełniona. Kwas maltobionowy i glukonolakton (PHA) pomagają stymulować procesy naprawcze w głębokich warstwach skóry. Wyciąg z pestek winogron znany z właściwości przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych, zapewnia kompleksową ochronę przed wpływem zewnętrznych, szkodliwych czynników środowiskowych, chroniąc w ten sposób przed przedwczesnym starzeniem się komórek. Skóra staje się gęsta, jędrna, gładka, wyraźnie młodsza i pełna blasku.

Wskazania

  • do skóry dojrzałej
  • oznaki fotostarzenia
  • zmarszczki
  • nierównomierny koloryt
  • niedostateczny stopień nawilżenia
  • utrata elastyczności i napięcia skóry

Składniki aktywne

  • 5% glukonolakton - naturalnie występuje w skórze, wykazuje intensywne działanie przeciwstarzeniowe, ma działanie antyoksydacyjne, hamuje działanie elastazy, zapewniając skórze odpowiednią elastyczność i sprężystość. Wykazuje silnie działanie ochronne i wzmacniające naturalną barierę naskórkową, redukując skłonność do podrażnień.
  • 5% kwas maltobionowy - pochodzący z naturalnych cukrów, niedrażniący polihydroksykwas, który spowalnia procesy starzenia się skóry, a także odwraca zmiany związane z fotostarzeniem. Zwiększa jędrność skóry poprzez hamowanie aktywności metaloproteinaz. Stanowi naturalny humektant wiążący wodę, dzięki czemu tworzy barierę nawilżającą na skórze.
  • 5% kwas glikolowy - Alfa-hydroksykwas, naturalny składnik pozyskiwany z trzciny cukrowej. Wykazuje działanie silnie normalizująco na proces rogowacenia naskórka, stymuluje cykl odnowy komórkowej, delikatnie złuszcza. Wpływa na prawidłowe rozmieszczenie ziaren melaniny w skórze, poprawia koloryt, redukuje rozszerzone pory, wygładza drobne bruzdy i zmarszczki.
  • Peptydy - zwiększają syntezę kolagenu, skutecznie redukując zmarszczki.
  • Wyciąg z komórek macierzystych jabłka szwajcarskiego – stanowi ochronę dla komórek skóry i spowalnia procesy starzenia. *
  • Kompleks antyoksydacyjny - wyciągi z winogron, granatu i owoców acai - działają przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie, rozświetlająco - chroni skórę przed starzeniem.

*badania in vitro

Stosowanie

Krem aplikować wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi, delikatnie masując, aż do całkowitego wchłonięcia.
Z uwagi na obecność w kremie kwasów, w trakcie stosowania i około tydzień po zakończeniu stosowania, w celu zmniejszenia ryzyka powstania podrażnień i przebarwień posłonecznych, należy stosować na dzień preparaty z filtrami przeciwsłonecznymi.

Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
glukonolaktonWięcej

Glukonolakton (INCI: Gluconolactone) - polihydroksykwas (kwas PHA) powstający naturalnie procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy, występujący w skórze, gdzie powstaje w wyniku przemian metabolicznych glukozy na poziomie komórkowym. Stosowany w kosmetykach z uwagi na właściwości antyoksydacyjne, nawilżające, regeneracyjne, odżywcze, ujędrniające i wygładzające i przeciwzapalne. W roztworze wodnym ulega samoistnej przemianie w kwas glukonowy.

kwas maltobionowy
kwas glikolowy
Matrixyl® 3000Więcej

Kompleks peptydowy Matrixil 3000 jest połączeniem dwóch peptydów: palmitoilo oligopeptydu i palmitoilo tetrapeptydu-7.

Kompleks peptydowy Matrixil 3000 to skuteczny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, ujędrniających i uelastyczniających skórę.

Peptydy w kosmetykach odpowiadają za pobudzenie syntezy kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej.

peptydyWięcej

Kosmetyk z peptydami. Peptydy są zbudowane z różnych aminokwasów i w kosmetykach mają za zadanie stymulować syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego, co w efekcie prowadzi do odnowy skóry i spłycenia zmarszczek.

komórki macierzyste
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Glyceryl Stearate
Glycolic Acid
Maltobionic Acid
Gluconolactone
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Isononyl Isononanoate
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Butylene Glycol
Stearyl Alcohol
Hydrogenated Polydecene
Arginine
CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

PEG-100 Stearate
Dimethicone
Ammonium Hydroxide
Propylene GlycolWięcej

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

Cetyl Alcohol
Cyclohexasiloxane
Palmitoyl Tripeptide-1
Palmitoyl Tripeptide-7
Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
Malus Domestica Fruit Cell Culture Extract
Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract
Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract
Punica Granatum (Pomegranate) Extract
Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Juice
Rosa Damascena Flower Oil
Methyldihydrojasmonate
Ethylene Brassylate
Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Lecithin
PEG-75 Stearate
Steareth-20
Ceteth-20
Triethyl Citrate
Xanthan Gum
Magnesium Aluminum Silicate
Pentaerythrityl Tetra-di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
Sodium Bisulfite
Disodium EDTA
CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Polysorbate 20
Chlorphenesin
PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caramel
CI 19140 (Yellow 5)
Pojemność
50 g
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 301 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-24
Bez jakichkolwiek zarzutów , polecam.
2020-06-30
Super obsługa klienta
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel