Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Exuviance Total Correct Eye Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy 15 g
W promocji

Exuviance Total Correct Eye Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy 15 g

  • Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy Exuviance Total Correct Eye, poj. 15 g, krem dla delikatnej skóry wokół oczu, z oznakami starzenia i zmęczenia, ze zmarszczkami, obrzękami i cieniami, nierównym kolorytem, utratą jędrności.
255,00 PLN(Zniżka 15%)
216,75 PLN
brutto / szt.
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Mała ilość
Mała ilość
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Exuviance Total Correct Eye Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy 15 g
Exuviance Total Correct Eye Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy 15 g
Bezpieczne zakupy
Najniższa cena przed obniżką

Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy Exuviance Total Correct Eye, poj. 15 g, krem z kwasami dla delikatnej skóry wokół oczu, z oznakami starzenia i zmęczenia, ze zmarszczkami, obrzękami i cieniami, nierównym kolorytem, utratą jędrności.

Krem pod oczy o działaniu przeciwzmarszczkowym 

Wielozadaniowy krem pod oczy zawierający najnowocześniejsze, przeciwstarzeniowe składniki przywracające skórze wokół oczu blask i młodzieńczy wygląd. Unikalna kombinacja składników zawiera peptydy, które pomagają odbudować utracony kolagen i ujędrnić skórę. Kwas maltobionowy i PHA wzmacniają barierę ochronną skóry, zmniejszają kurze łapki oraz likwidują cienie pod oczami. Kofeina zmniejsza obrzęki, rumianek i żeń-szeń odświeżają i koją, a kwas hialuronowy intensywnie nawilża skórę. Dyfuzory błyskawicznie optycznie rozświetlają i rozjaśniają skórę.

Działanie:

  • przywraca blask i młodzieńczy wygląd
  • ujędrnia skórę
  • wzmacnia barierę ochronną skóry
  • redukuje kurze łapki
  • rozjaśnia cienie pod oczami
  • zmniejsza obrzęki i opuchnięcia
  • odświeża i przynosi ukojenie 
  • rozświetla

Składniki aktywne:

  • glukonolakton
  • kwas maltobionowy
  • kwas hialuronowy
  • peptydy
  • kofeina
  • rumianek
  • żeń-szeń

Exuviance Total Correct Eye. Skuteczność potwierdzona badaniami klinicznymi

Zadowolenie z efektów stosowania i skuteczność kremu pod oczy Exuviance Total Correct Eye potwierdzają uczestnicy badania klinicznego:*

  • 97% redukcja opuchnięcia (obrzęków, worków) wokół oczu
  • 97% nawilżenie
  • 94% bardziej rozświetlona skóra
  • 88% poprawa jędrności skóry
  • 81% redukcja kurzych łapek
  • 81% młodszy wygląd
  • 75% uniesienie skóry (efekt liftu)

* W badaniu klinicznym uczestnicy zauważyli znaczącą poprawę po stosowaniu kremu dwa razy dziennie przez 4 tygodnie.

Symbol
F20007X
Kod producenta
732013202460
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
glukonolaktonWięcej

Glukonolakton (INCI: Gluconolactone) - polihydroksykwas (kwas PHA) powstający naturalnie procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy, występujący w skórze, gdzie powstaje w wyniku przemian metabolicznych glukozy na poziomie komórkowym. Stosowany w kosmetykach z uwagi na właściwości antyoksydacyjne, nawilżające, regeneracyjne, odżywcze, ujędrniające i wygładzające i przeciwzapalne. W roztworze wodnym ulega samoistnej przemianie w kwas glukonowy.

kwas maltobionowy
peptydyWięcej

Kosmetyk z peptydami. Peptydy są zbudowane z różnych aminokwasów i w kosmetykach mają za zadanie stymulować syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego, co w efekcie prowadzi do odnowy skóry i spłycenia zmarszczek.

Matrixyl® 3000Więcej

Kompleks peptydowy Matrixil 3000 jest połączeniem dwóch peptydów: palmitoilo oligopeptydu i palmitoilo tetrapeptydu-7.

Kompleks peptydowy Matrixil 3000 to skuteczny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, ujędrniających i uelastyczniających skórę.

Peptydy w kosmetykach odpowiadają za pobudzenie syntezy kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej.

kofeinaWięcej

Kofeina (Caffeine) - wykazuje działanie liftingujące (napina, wygładza, zwiększa sprężystość i elastyczność skóry), poprawia ukrwienie, obkurcza naczynia krwionośne, ułatwia usuwanie toksyn, naturalny filtr UV - chroni przed skutkami promieniowania UV-B. Z uwagi na właściwości liftingujące stosowana w kosmetykach do twarzy do cery dojrzałej. W kosmetykach do ciała stosowana z uwagi na właściwości antycellulitowe i wyszczuplające. Jako składnik kosmetyków pod oczy - redukuje obrzęki i cienie pod oczami (obkurcza naczynia krwionośne).

wyciąg z rumianku
ekstrakt z żeń-szeniaWięcej

Ekstrakt z żeń-szenia w kosmetykach stosowany z uwagi na działanie ujędrniające, wzmacniające strukturę skóry, dermostymuluje skórę i pobudza odnowę naskórka.

olej z nasion marchwi
kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

dyfuzory optyczne
witamina AWięcej

Witamina A, a raczej retinol, czyli aktywna forma witaminy A poprawia strukturę warstwy rogowej wzmacniając funkcje ochronne naskórka. Posiada cenione w kosmetyce właściwości przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe. Działa pobudzająco na procesy odnowy naskórka, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, przyczyniając się do odbudowy skóry. Retinol zmniejsza przebarwienia naskórkowe, redukuje mikrozmarszczki, uelastycznia skórę. Witamina A wspiera wzmacnia skórę sprawiając, że ta jest dobrze nawilżona, jędrna i elastyczna. Witamina A jest także stosowana w leczeniu trądziku i niwelowaniu blizn trądzikowych.

witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Caprylyl Methicone
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

Gluconolactone
Maltobionic Acid
Batyl Alcohol
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

C12-15 Alkyl Benzoate
Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Isocetyl Stearate
Octyldodecyl Myristate
Nylon-12
Polymethylsilsesquioxane
Ethoxydiglycol
Cetyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Palmitoyl OligopeptideWięcej

Oligopeptyd Kwasu Palmitynowego - oligopeptyd połączony z kwasem palmitynowym.

Peptydy to zbudowane z wielu aminokwasów substancje aktywne kosmetyków, które stymulują syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej. Peptydy to niezbędny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, bowiem istotnie przyczyniają się do zmniejszenia zmarszczek, ujędrnienia skóry i zwiększenia jej elastyczności.

Połączenie peptydów z kwasem palmitynowym tworzy tzw. "peptydy IQ" (inteligentne peptydy). Nazwa ta pochodzi od tego, że peptydy w połączeniu z kwasem tłuszczowym kilkukrotnie szybciej wnikają w głąb skóry.

Kosmetyki z peptydami mogą posiadać różną skuteczność w zależności od ich stężenia w danym kosmetyku oraz od ich rodzaju. Zwykle najskuteczniejsze będą kosmetyki, w których występuje kilka rodzajów peptydów (w odpowiednim stężeniu).

Palmitoyl Tetrapeptide-7Więcej

Tertrapeptyd Kwasu Palmitynowego - tetrapeptyd połączony z kwasem palmitynowym.

Peptydy to zbudowane z wielu aminokwasów substancje aktywne kosmetyków, które stymulują syntezę kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w skórze właściwej. Peptydy to niezbędny składnik kosmetyków przeciwzmarszczkowych, bowiem istotnie przyczyniają się do zmniejszenia zmarszczek, ujędrnienia skóry i zwiększenia jej elastyczności.

Połączenie peptydów z kwasem palmitynowym tworzy tzw. "peptydy IQ" (inteligentne peptydy). Nazwa ta pochodzi od tego, że peptydy w połączeniu z kwasem tłuszczowym kilkukrotnie szybciej wnikają w głąb skóry.

Kosmetyki z peptydami mogą posiadać różną skuteczność w zależności od ich stężenia w danym kosmetyku oraz od ich rodzaju. Zwykle najskuteczniejsze będą kosmetyki, w których występuje kilka rodzajów peptydów (w odpowiednim stężeniu).

Retinyl (Vitamin A) Palmitate
Tetrahexyldecyl Ascorbate (Vitamin C Ester)
Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

CaffeineWięcej

Kofeina - wygładza skórę, zwiększa jej sprężystość i elastyczność, poprawia ukrwienie, obkurcza naczynia krwionośne, usuwa toksyny, antyoksydant - chroni skórę przed skutkami promieni UV-B. W kosmetyce pielęgnacyjnej ciała stosowana w kosmetykach antycellulitowych i wyszczuplających - do skóry z nadmiarem tkanki tłuszczowej. W kosmetyce pielęgnacyjnej twarzy stosowana w kosmetykach do cery dojrzałej.

Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower ExtractWięcej

Wyciąg z rumianku pospolitego - składnik kosmetyków z uwagi na właściwości łagodzące, przeciwzapalne, antybakteryjne.

Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil
Panax Ginseng Root ExtractWięcej

Wyciąg z korzenia żeń-szenia prawdziwego - jako składnik kosmetyków posiada właściwości antyoksydacyjne, rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie i odnowę skóry, antycellulitowe - aktywuje rozkład tłuszczy i hamuje syntezę kwasów tłuszczowych.

Składnik aktywny kosmetyków przeciwstarzeniowych, regenerujących i odmładzających.

Butylene Glycol
Ammonium Hydroxide
Ceteth-20
Steareth-20
PEG-75 Stearate
Dimethicone Crosspolymer
Magnesium Aluminum Silicate
Xanthan Gum
Disodium EDTA
Chlorphenesin
Sodium Bisulfite
Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

CI 19140 (Yellow 5)
CI 17200 (Acid Red 33)
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 337 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-09-01
Polecam!!!
2022-08-16
Szybka wysyłka i towar świetny
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel