Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml

  • Śliwkowe serum Apis Professional Kakadu Plum z olejem z nasion chia, poj. 100 ml, lekkie serum z witaminą C rekomendowane dla cery normalnej, suchej.
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml
Kliknij, aby powiększyć
60,00 PLN
/ szt.
Kup 3 szt., oszczędź 3% - 58,20 PLN / szt.
Kup 4 szt., oszczędź 5% - 57,00 PLN / szt.
Kup 9 szt., oszczędź 15% - 51,00 PLN / szt.
Kup 17 szt., oszczędź 20% - 48,00 PLN / szt.
Kup 25 szt., oszczędź 25% - 45,00 PLN / szt.
60,00 PLN / 100ml
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

PayPoOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml
Apis Kakadu Plum Śliwkowe serum rewitalizujące 100 ml

Oszczędź kupując więcej

Śliwkowe serum Apis Kakadu Plum

Śliwkowe serum Apis Professional Kakadu Plum z olejem z nasion chia, poj. 100 ml, dedykowane dla cery normalnej, suchej. Profesjonalne serum do gabinetu kosmetycznego.

Lekkie serum z witaminą C

Lekkie serum o jedwabistej konsystencji Apis Kakadu Plum wykorzystuje niezwykłą moc 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców: australijskiej śliwki kakadu, wiśni, mango i ekologicznych jagód goji. Australijska śliwka kakadu to owoc znany jako największe na świecie źródło witaminy C.

Serum Apis Kakadu Plum zapewnia skórze maksymalne odżywienie, witalność i nawilżenie. Intensywnie stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, pomaga długotrwale utrzymać zdrowy wygląd skóry. Dobroczynne właściwości dla skóry wzmacnia synergistyczne działanie organicznego oleju z pestek śliwek i z nasion chia, kwasu hialuronowego oraz kolagenu z elastyną.

Różnorodność i wzajemne uzupełnianie się substancji aktywnych zawartych w serum Apis Kakadu Plum sprawia, że po zabiegu pozbawiona życia skóra błyskawicznie zostaje zrewitalizowana promieniując zdrowym i pełnym energii blaskiem.

Składniki aktywne

  • Ekstrakt ze śliwki kakadu - wyjątkowy owoc znany jako największe na świecie źródło witaminy C. Zwiększa antyoksydacyjną obronę komórek, aby lepiej chronić przed stresem oksydacyjnym. Ten owoc to źródło antyoksydantów. Tymi przeciwutleniaczami są organiczne hydrokwasy: kwas galusowy kwas elagowy, a także kwas foliowy i żelazo. Śliwka kakadu z Australii jest największym źródłem witaminy C i to w ogromnej ilości – 1000–5300 mg/100 g, czyli co najmniej 50 razy więcej niż w pomarańczach. Dotychczas nie odkryto w żadnym miejscu na świecie bogatszego owocu w witaminę C.
  • Ekstrakt z wiśni - wiśnie są bogatym źródłem witaminy A i C, pektyn oraz związków o działaniu antyoksydacyjnym. Ekstrakty z owoców wiśni opóźniają procesy starzenia się skóry, pochłaniają też promieniowanie UVA i UVB. Dzięki zawartości witamin i karotenu spowalniają powstawanie zmarszczek.
  • Ekstrakt z mango - zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, przywraca miękkość,elastyczność i sprężystość.
  • Ekstrakt z jagód goji - zawiera znaczną ilość polisacharydów, aminokwasów i witamin, przez co uznawany jest za składnik energetyzujący i sty­mulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii niezbędnej do przeprowadzenia procesów metabolicznych. Dzięki temu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje, a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i ładniej.
  • Organiczny olej z pestek śliwek - jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9, będące naturalnym składnikiem płaszcza lipidowego skóry. Jest również bogaty w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydanta, zwalczającego wolne rodniki, dzięki temu olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi. Dzięki zawartości fitosteroli roślinnych, olej śliwkowy wykazuje również działanie gojące, łagodzące oraz nawilżające. Fitosterole wpływają także na poprawę elastyczności i spójności skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe.
  • Olej z nasion chia - tłoczony na zimno olej z nasion szałwii hiszpańskiej. Występuje w wiecznie zielonych lasach Amazonii. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów oraz kwasów fenolowych, charakteryzuje się wysokim potencjałem antyoksydacyjnym. W składzie znajdziemy m.in. mirycetynę, kwas kawowy, kemferol oraz kwercetynę. Dodatkowo znajdujące się w oleju wielonienasycone kwasy tłuszczowe (60% Omega- 3, 20% Omega- 6), przy miejscowym zastosowaniu są w stanie indukować syntezę czynników przeciwzapalnych oraz obkurczać naczynia krwionośne.
  • Kolagen - utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki, ujędrnia i napina.
  • Elastyna - zwiększa elastyczność i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i opóźniające oznaki starzenia.
  • Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
Kod produktu
53205
Informacje o produkcie
Typ skóry
do cery normalnej

Kosmetyk profesjonalny do cery normalnej

,
do cery suchej, odwodnionej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

,
do cery zmęczonej, szarej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
,
ultradźwięki
,
po zabiegu mikrodermabrazji
Kategoria
serum
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
odżywiający
,
nawilżający
,
dermostymulujący
,
antyoksydacyjny
,
wygładzający
,
utrzymuje optymalne nawilżenie
,
poprawia koloryt cery
Linia kosmetyku
Apis Kakadu Plum

Multiwitaminowe, odżywcze kosmetyki profesjonalne Apis Kakadu Plum dla cery normalnej,  suchej i odwodnionej. Kosmetyki na bazie organicznego oleju z pestek śliwek Kakadu i z nasion chia, nie zawierające parafiny, silikonów, parabenów oraz barwników.

Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

ekstrakt ze śliwki kakadu

Ekstrakt ze śliwki kakadu z Australii to wyjątkowy owoc znany jako największe na świecie źródło witaminy C. Dotychczas nie odkryto w żadnym miejscu na świecie bogatszego owocu w witaminę C. Zawiera jej 1000–5300 mg/100 g owocu, czyli co najmniej 50 razy więcej niż w pomarańczach.

Śliwka kakadu to ogromne źródło antyoksydantów. Ekstrakt ze śliwki kakadu zwiększa antyoksydacyjną obronę komórek, aby lepiej chronić przed stresem oksydacyjnym. Przeciwutleniacze w nim zawarte to organiczne hydrokwasy: kwas galusowy kwas elagowy, a także kwas foliowy i żelazo.

,
witamina C

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

,
ekstrakt z wiśni

Ekstrakt z wiśni to bogactwo witaminy A i C, pektyn oraz związków o działaniu antyoksydacyjnym. Ekstrakty z owoców wiśni opóźniają procesy starzenia się skóry oraz pochłaniają promieniowanie UVA i UVB.

Ekstrakt z wiśni dzięki zawartości witamin i karotenu spowalnia powstawaniu zmarszczek.

,
ekstrakt z mango

Ekstrakt z mango zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, przywraca jej miękkość, elastyczność i sprężystość.

,
ekstrakt z jagód goji

Ekstrakt z jagód goji to bogactwo polisacharydów, aminokwasów i witamin. Uznawany jest za składnik energetyzujący i sty­mulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii niezbędnej do przeprowadzenia procesów metabolicznych. Dzięki temu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje, a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i ładniej.

,
olej z nasion chia

Olej z nasion chia to tłoczony na zimno olej z nasion szałwii hiszpańskiej. Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów oraz kwasów fenolowych, charakteryzuje się wysokim potencjałem antyoksydacyjnym. W składzie znajdziemy m.in. mirycetynę, kwas kawowy, kemferol oraz kwercetynę. Dodatkowo znajdujące się w oleju wielonienasycone kwasy tłuszczowe (60% Omega- 3, 20% Omega- 6), przy miejscowym zastosowaniu są w stanie indukować syntezę czynników przeciwzapalnych oraz obkurczać naczynia krwionośne.

,
organiczny olej z pestek śliwek

Organiczny olej z pestek śliwek jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9, będące naturalnym składnikiem płaszcza lipidowego skóry, w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydanta, zwalczającego wolne rodniki oraz w fitosterole roślinne, dzięki którym olej śliwkowy wykazuje działanie gojące, łagodzące oraz nawilżające.

Organiczny olej z pestek śliwek chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, wewnętrznymi jak działanie wolnych rodników oraz poprawia elastyczność i spójność skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe.

,
kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
kolagen

Mikrokolagen - jako składnik aktywny kosmetyku zapewnia skórze optymalny stopień nawilżenia, wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe (wygładza mikrozmarszczki i bruzdy mimiczne wypełniając je od środka), napinające i ujędrniające skórę, poprawia elastyczność skóry, jej strukturę i sprężystość zapobiegając przedwczesnemu wiotczeniu. Wzmacnia włókna (osłabione procesem starzenia lub przesuszeniem) korygując w ten sposób rysy twarzy.

,
elastyna

Elastyna zwiększa elastyczność i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe.

Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Soybean Oil
,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract
,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Prunus Domestica Seed Oil
,
Salvia Hispanica (Chia) Seed Oil
,
Coco-Caprylate / Caprate

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Prunus Cerasus Extract
,
Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract
,
Lycium Barbarum Fruit Extract

Wyciąg z owoców goji.

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Sodium Polyacrylate Starch
,
Triethanolamine

regulator pH

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Kosmetyk nie zawiera
bez parafiny

Kosmetyk nie zawierający parafiny.

,
bez silikonów

Kosmetyk nie zawierający silikonów.

,
bez barwników

Kosmetyk nie zawierający barwników.

,
bez parabenów

Kosmetyk nie zawierający parabenów. Konserwanty w kosmetykach. Parabeny to ogólne określenie na grupę związków obejmującą pochodne (estry) kwasu p-hydroksybenzoesowego. Są to substancje konserwujące w kosmetykach, wbrew krążącym mitom o szkodliwości parabenów są one bezpieczne (w ilościach stosowanych w kosmetykach), co więcej niektóre z nich występują w żywych roślinach - takim parabenem jest metyloparaben, który występuje w borówce amerykańskiej.

Pojemność
100 ml
Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie serum na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu
,
pozostawić do wchłonięcia
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.85 / 5.00 145 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Super obsługa klienta
2020-07-17
Rewelacja, wszystko szybko i sprawnie. To będzie sklep w którym będę się zaopatrywac.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel