Darmowa dostawa od 129,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Apis Vitamin Balance serum z witaminą C i białymi winogronami 100 ml
Kliknij, aby powiększyć
W promocji

Apis Vitamin Balance serum z witaminą C i białymi winogronami 100 ml

  • Serum Apis Vitamin Balance z witaminą C i białymi winogronami, poj. 100 ml, do zabiegów dla cery wrażliwej, naczynkowej, pozbawionej blasku. W wydajnym i wygodnym opakowaniu typu airless.
Vitamin Balance
59,00 PLN(-15% Promocja ograniczona)
50,15 PLN
/ szt.
Cena jednostkowa50,15 PLN / 100ml
Zamów więcej, zapłać mniej!
Dostępny
Dostępny
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Apis Vitamin Balance serum z witaminą C i białymi winogronami 100 ml
Apis Vitamin Balance serum z witaminą C i białymi winogronami 100 ml
Vitamin Balance:serum
Bezpieczne zakupy

Serum z witaminą C do zabiegów na naczynka i dla skóry wrażliwej

Serum Apis Vitamin Balance z witaminą C i białymi winogronami, poj. 100 ml, przeznaczone do zabiegów dla cery wrażliwej, naczynkowej, pozbawionej blasku. Zamknięte w wydajnym i wygodnym pojemniku typu airless.

Wzmacniające serum witaminowe z ceramidami i kwasem hialuronowym

Serum Apis Vitamin Balance do profesjonalnej pielęgnacji gabinetowej oparte o witaminę C oraz ekstrakt z białych winogron i miłorzębu japońskiego. Zostało wzbogacone o ceramidy i kwas hialuronowy, w efekcie czego bogata formuła serum intensywnie odżywia skórę i wygładza ją. Poprawia ukrwienie i stan naczynek krwionośnych.

Składniki aktywne

  • Witamina C - doskonały eksfoliator, który dodatkowo stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, rozjaśnia przebarwienia. Naturalny antyoksydant, neutralizuje wolne rodniki i opóźnia proces starzenia się skóry.
  • Ekstrakt z białych winogron - ma działanie silnie nawilżające, odżywcze, ujędrniające i wzmacniające barierę ochronną skóry. Dzięki obecności flawonoidów, wit. C i E opóźnia proces starzenia i dodaje skórze blasku.
  • Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia naczynka krwionośne, zwiększa elastyczność i jędrność skóry.
  • Ceramidy - mają działanie nawilżające, ochronne i ujędrniające.
  • Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
Parametry techniczne
Kod produktu
51395
DARMOWA DOSTAWA OD 129 PLN

Bezpłatna wysyłka dla zamówień z przedpłatą już od 129 zł, a w przypadku płatności przy odbiorze dla zamówień od 299 zł. Darmowa dostawa obowiązuje wyłącznie na terenie Polski.

Darmowa dostawa
przedpłataWięcej

Płatność przed wysyłką:

  • kurier InPost i do Paczkomatu InPost dla zamówień od 129 zł.
  • kurier DPD dla zamówień od 199 zł
pobranieWięcej

Płatność przy odbiorze:

  • kurier InPost i kurier DPD dla zamówień od 299 zł.
NIŻSZE CENY DLA PROFESJONALISTÓW

Ceny hurtowe / gabinetowe widoczne dla zweryfikowanych profesjonalistów z branży kosmetycznej (dla kosmetyczek, kosmetologów, salonów i gabinetów kosmetycznych, SPA, lekarzy i in.).

Ceny hurtowe / gabinetowe
uzyskaj dostępWięcej

Zarejestruj się:
kosmepro.pl/gabinet

  • Firmy - zarejestruj konto na firmę, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie wpisu do CDEIG, w polu "opis działalności" opisz krótko działalność firmy.
  • Osoby fizyczne - zarejestruj konto na osobę prywatną, weryfikacja zostanie przeprowadzona na podstawie zdjęcia dyplomu / certyfikatu, w polu "opis działalności" opisz krótko czym się zajmujesz, w załączniku dodaj zdjęcie dokumentu potwierdzającego posiadane uprawnienia.
Informacje o produkcie
Skóra
do cery naczyniowejWięcej

kosmetyk profesjonalny do cery naczynkowej, z pękającymi naczynkami, z problemami naczyniowymi, na rozszerzone naczynka krwionośne twarzy

do cery wrażliwej, atopowejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

do cery zmęczonej, szarejWięcej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

Przeznaczenie
zabiegi pielęgnacyjne twarzy
Problem skóry
pękające naczynka
Kategoria
serum
Cecha szczególna
serum na naczynka
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne
wzmacniający
odżywiający
wygładzający
Linia kosmetyku
Apis Vitamin BalanceWięcej

Odżywcze witaminowe kosmetyki profesjonalne Apis Vitamin Balance dla cery wrażliwej, naczynkowej, pozbawionej blasku, szarej, zmęczonej, z witaminą C i białymi winogronami.

Składniki aktywne
witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

ekstrakt z białych winogron
ekstrakt z miłorzębu japońskiego
ceramidyWięcej

Ceramidy wykazują działanie nawilżające, ochronne i ujędrniające.

kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

Lecithin
Silk Amino Acids
Sorbitol
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Glucose
Trilaureth-4-Phosphate
Magnesium Pca
Pyridoxine
Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Carnitine
Ceramide 6
Saccharomyces Cerevisiae Extract
Hydrolyzed Silk
CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Ascorbyl GlucosideWięcej

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Ceteareth 20Więcej

Emulgator - składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji (np. kremu, mleczka, balsamu).

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Grape (Vinis Vinifera) Extract
TriethanolamineWięcej

regulator pH

Ginkgo Biloba Leaf ExtractWięcej

Wyciąg z miłorzębu japońskiego - bogaty w polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe (anty-aging), antyoksydacyjne, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, stymuluje proces rozkładania tłuszczy stąd działa antycellulitowo, wzmacnia naczynia krwionośne - ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, podbudza mikrokrążenie, posiada właściwości nawilżające.

Jego zastosowanie to głównie kosmetyki anty-aging (przeciwstarzeniowe), antycellulitowe, rozjaśniających cienie pod oczami, oraz kosmetyki do pielęgnacji cery naczynkowej.

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Opakowanie
butelka
airless
Pojemność
100 ml
Stosowanie

Jeżeli w treści opisu nie podano wskazówek dot. stosowania produktu skontaktuj się z nami. Przed użyciem produktu zapoznaj się również z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
serum Apis Vitamin Balance rozprowadzić równomiernie na skórę twarzy, szyi i dekoltu
pozostawić do wchłonięcia
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Maski algowe Apis Professional – 100% skuteczności
„Na sam dźwięk słowa algi moja skóra robi się młodsza!”, mawiała nasza znajoma. Rzeczywiście, algi to skarbnica składników odżywczych.
Algi to inaczej... wodorosty, glony, czyli rośliny wodne. Zawierają całe bogactwo składników odżywczych: polisacharydy (w tym kwas hialuronowy), kwas alginowy, lipidy (czyli nienasycone kwasy tłuszczowe: arachidonowy, linolowy, gamma-linolenowy) witaminy A, E, K, C, B1, B2, B5, B6, B12, PP, B3, niacyny, krzem, sód, potas, żelazo, mangan, kobalt, wapń, miedź. Dlatego też algi znalazły szerokie zastosowanie w kosmetologii.
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.88 / 5.00 206 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-07-02
Towar dostarczony jak w opisie w bardzo krótkim czasie
2020-07-18
Zakupy w tej hurtowni to czysta przyjemność. Bardzo dobre podejście do klienta. Paczka na czas. Polecam.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel