Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Apis Hydro Balance Home Terapis Krem z kwasem hialuronowym 50 ml

Apis Hydro Balance Home Terapis Krem z kwasem hialuronowym 50 ml

  • Intensywnie nawilżający krem Apis Hydro Balance Home terApis z kwasem hialuronowym, poj. 50 ml, dla każdego rodzaju skóry, w tym cery suchej, wrażliwej, wymagającej intensywnego nawilżenia, regeneracji i odżywienia, do pielęgnacji domowej.
51,99 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa103,98 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Krem nawilżający do każdego rodzaju skóry

Krem intensywnie nawilżający Apis Hydro Balance Home terApis z kwasem hialuronowym, przeznaczony dla każdego rodzaju skóry, w tym suchej, wrażliwej, tłustej, mieszanej, wymagającej intensywnego nawilżenia, regeneracji i odżywienia, polecany do stosowania jako kontynuacja pielęgnacji w domu po zabiegach kosmetycznych.

Intensywnie nawilżający krem z kwasem hialuronowym

Krem Apis Hydro Balance Home terApis posiada lekką, aksamitną konsystencję. Jest bogaty w nisko i wysokocząsteczkowy kwas hialuronowy, który błyskawicznie i długotrwale nawilża wiążąc wodę w skórze, podtrzymuje włókna kolagenowe i elastynowe powodując, że skóra jest jędrniejsza i bardziej elastyczna, a także zapobiega transepidermalnej utracie wody z naskórka. Oprócz kwasu hialuronowego krem zawiera nawilżający, łagodzący podrażnienia wyciąg z alg morskich, napinająco-wygładzający ekstrakt z kiełków pszenicy, odżywczo-regenerujący, łagodzący i nawilżający ekstrakt z aloesu, nadające skórze miękkość i gładkość proteiny jedwabiu, regenerujący marokański olejek arganowy i odżywcze masło shea.

Czy krem Hydro Balance jest dla mnie odpowiedni?

Jeżeli Twoja skóra jest:

  1. sucha, wrażliwa, naczyniowa,
  2. tłusta lub mieszana,
  3. wymaga intensywnego nawilżenia i dotlenienia.

to krem Apis Hydro Balance będzie odpowiedni dla Ciebie. Efektem regularnego stosowania kremu z kwasem hialuronowym jest podniesiony poziom wilgotności skóry oraz jej dotlenienie i odżywienie. Skóra pozostaje aksamitnie gładka, zyskuje świeży, pełny witalności wygląd.

Składniki aktywne

  • Kwas hialuronowy - to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających.
  • Ekstrakt z alg morskich - poprawia ukrwienie, łagodzi podrażnienia oraz wzmacnia barierę ochronną skóry. Intensywnie nawilża, przywraca skórze jędrność i elastyczność.
  • Ekstrakt z kiełków pszenicy - jest bogatym źródłem witaminy E, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz aminokwasów. Działa odżywczo i regenerująco. Wygładza i zapobiega nadmiernej utracie wody.
  • Ekstrakt z aloesu - zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, odżywia i ma właściwości bakteriobójcze. Jest bogaty w wit. A, B,C, E oraz minerały.
  • Proteiny jedwabiu - nadają skórze miękkość i gładkość, wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.
  • Olej arganowy - to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek, łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy.
  • Masło shea - posiada właściwości odżywcze i regenerujące, chroni przed promieniowaniem UV.

Stosowanie

Krem możesz stosować 1-2 razy dziennie. Pamiętaj, że Twoja skóra musi zostać dobrze przygotowana. Oczyść ją dokładnie stosując np. Nawilżające mleczko z algami zaaplikuj tonik i dopiero później zastosuj krem. Poczekaj chwilę, aż się wchłonie.

Symbol
51105
Kod producenta
5901810000585
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

ekstrakt z alg morskichWięcej

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

ekstrakt z aloesuWięcej

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

ekstrakt z kiełków pszenicyWięcej

Ekstrakt z kiełków pszenicy to bogate źródło witaminy E, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz aminokwasów. Kiełki w pszenicy są stosowane w kosmetykach, ponieważ działają na skórę odżywczo i regenerująco, wygładzają ją i zapobiegają nadmiernej utracie wody.

proteiny jedwabiuWięcej

Proteiny jedwabiu nadają skórze miękkość, gładkość, aksamitny blask. Wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.

olej arganowyWięcej

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

masło sheaWięcej

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20Więcej

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

Carnitine
Ceramide 6
Dipalmitoyl Hydroxyproline
Xantan Gum
Palmitoyl Tetrapeptide
Saccharomyces Cerevisiae Extract
Hydrolyzed Silk
Triticum Vulgare (Wheat) Germ ExtractWięcej

Wyciąg z kiełków pszenicy w kosmetykach stosowany zarówno jako składnik aktywny do pielęgnacji skóry jak i substancja pomocnicza. Jako składnik aktywny kosmetyków rozjaśnia i wygładza skórę,  stosowany w większym stężeniu w kosmetykach na przebarwienia, posiada silne właściwości wybielające skórę, depigmentacyjne. Ponadto wzmacnia działanie innych substancji rozjaśniających i rozświetlających.

Ekstrakt z kiełków pszenicy to naturalny składnik roślinny, który zawiera ryboflawinę, karoten, tiaminę, niacynę, tokoferol, związki mineralne (wapnia, sodu, fosforu, potasu, magnezu, siarki, żelaza), proteiny i aminokwasy (gluten), tłuszcze i cukry.

TriethanolamineWięcej

regulator pH

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Lecithin
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Glucose
Trilaureth-4-Phosphate
Silk Amino Acid
Magnesium Pca
Pyridoxine
Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

Mimose ExtractWięcej

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
50 ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Apis Hydro Balance Home Terapis Krem z kwasem hialuronowym 50 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 2
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia niepotwierdzona zakupem
2018-03-10
Julia, Radom
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia niepotwierdzona zakupem
2017-09-26
Teresa, Lublin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 341 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-08-24
Polecam realizacja zamówienia błyskawiczna produkty również jak na tą chwilę dobrze się sprawdza
2022-08-16
Szybka wysyłka i towar świetny
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel