Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml

  • Wzmacniający krem Apis Professional Home Terapis Couperose-Stop z witaminą C, grejpfrutem i miłorzębem japońskim, poj. 50 ml, dla cery wrażliwej, z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Krem do pielęgnacji domowej po zabiegu kosmetycznym.
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml
Kliknij, aby powiększyć
50,00 PLN
/ szt.
Kup 3 szt., oszczędź 3% - 48,50 PLN / szt.
Kup 4 szt., oszczędź 5% - 47,50 PLN / szt.
Kup 10 szt., oszczędź 15% - 42,50 PLN / szt.
Kup 20 szt., oszczędź 20% - 40,00 PLN / szt.
Kup 30 szt., oszczędź 25% - 37,50 PLN / szt.
100,00 PLN / 100ml
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

PayPoOdroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz. Więcej informacji

Kup teraz, zapłać później - 4 kroki

Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPoPayPo
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdż swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml
Apis Couperose Home Terapis Krem wzmacniający naczynka z witaminą C 50 ml

Wzmacniający krem Apis Professional Home Terapis Couperose-Stop z witaminą C, grejpfrutem i miłorzębem japońskim, poj. 50 ml, dla cery wrażliwej, z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Krem do pielęgnacji domowej po zabiegu kosmetycznym.

Krem z witaminą C na naczynka

Ochronny, wzmacniający krem Apis Couperose Home Terapisto preparat bogaty w witaminę C, oparty na ekstrakcie z grejpfruta i miłorzębu japońskiego. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom krem od Apis stymuluje procesy obronne skóry, łagodzi podrażnienia, wzmacnia ścianki naczynek krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry zwiększając jej jędrność i elastyczność, a tym samym wygładzając ją. Składniki kremu wzmacniającego Apis Home terApis wykazują właściwości antyoksydacyjne i bakteriostatyczne.

Krem polecany do stosowania dla cery wrażliwej, naczynkowej zarówno po zabiegach kosmetycznych jak i w ramach codziennej pielęgnacji domowej.

Składniki aktywne

  • Witamina C - jest doskonałym eksfoliatorem, a także stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, rozjaśnia przebarwienia, jest naturalnym antyoksydantem, neutralizuje wolne rodniki opóźniając proces starzenia się skóry.
  • Ekstrakt z grejpfruta - bogaty w witaminę B, C, E, P. Posiada właściwości antybakteryjne, ściągające, oczyszczające oraz tonizujące.
  • Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - poprawia ukrwienie skóry, wzmacnia naczynka krwionośne, zwiększa elastyczność i jędrność skóry.
Kod produktu
51115
Informacje o produkcie
Typ skóry
do cery wrażliwej, atopowej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

,
do cery naczyniowej

kosmetyk profesjonalny do cery naczynkowej, z pękającymi naczynkami, z problemami naczyniowymi, na rozszerzone naczynka krwionośne twarzy

Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
Kategoria
krem
Cecha szczególna
krem na dzień
,
krem na noc
Obszar
twarz
Właściwości kosmetyku
wzmacnia i uszczelnia naczynka krwionośne
,
immunostymulujący
,
detoksykujący
,
antyoksydacyjny
,
łagodzący podrażnienia
,
pobudza mikrokrążenie
,
antybakteryjny

Kosmetyk zawiera składniki aktywne wykazujące działanie antybakteryjne inaczej nazywane przeciwbakteryjne, antyseptyczne.

,
wygładzający
Linia kosmetyku
Apis Home terApis

Kosmetyki profesjonalne marki Apis do pielęgnacji domowej, do codziennej pielęgnacji i do stosowania po zabiegu kosmetycznym w celu podtrzymania jego efektów

,
Apis Couperose-Stop

Apis Couperose-Stop to linia profesjonalna kosmetyków na pękające naczynka. Są to kosmetyki profesjonalne dla cery wrażliwej z pękającymi naczynkami i trądzikiem różowatym, ze skłonnością do podrażnień i zaczerwienień. Kosmetyki Apis Couperose-Stop wzmacniają naczynka krwionośne za sprawą dużej ilości witaminy C, ekstraktu z arniki i dzikiej róży, zapobiegając ich pękaniu.

Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

witamina C

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

,
ekstrakt z grejpfruta

Ekstrakt z grejpfruta bogaty w witaminę B, C, E, P. Posiada właściwości antybakteryjne, ściągające, oczyszczające oraz tonizujące.

,
ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Mineral Oil

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Cyclopentasiloxane

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

,
Hyaluronic Acid

Kwas hialuronowy (niekiedy w składzie kosmetyku podana jest nazwa Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność zatrzymywania wody w naskórku - jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa. Stąd jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych. Składni aktywny zapewniający skórze właściwy poziom nawilżenia, zabezpieczający ją przed utratą elastyczności, wnikający w załamania naskórka, gdzie w efekcie silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, stanowi naturalny filtr osłaniający warstwę rogową naskórka.

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Ascorbyl Glucoside

Glukozyd kwasu L-askorbinowego, stabilna forma witaminy C.

,
Carnitine
,
Ceramide 6
,
Dipalmitoyl Hydroxyproline
,
Xantan Gum
,
Palmitoyl Tetrapeptide
,
Saccharomyces Cerevisiae Extract
,
Hydrolyzed Silk
,
Triethanolamine

regulator pH

,
Gingko Biloba Extract

Wyciąg z miłorzębu japońskiego - bogaty w polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe (anty-aging), antyoksydacyjne, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, stymuluje proces rozkładania tłuszczy stąd działa antycellulitowo, wzmacnia naczynia krwionośne - ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, podbudza mikrokrążenie, posiada właściwości nawilżające.

Jego zastosowanie to głównie kosmetyki anty-aging (przeciwstarzeniowe), antycellulitowe, rozjaśniających cienie pod oczami, oraz kosmetyki do pielęgnacji cery naczynkowej.

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Methylparaben
,
Ethylparaben
,
Grapefruit Extract
,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
Lecithin
,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Glucose
,
Trilaureth-4-Phosphate
,
Silk Amino Acids
,
Magnesium Pca
,
Pyridoxine
,
Algae Extract

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Pojemność
50 ml
Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia
rozprowadzić równomiernie krem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi (w zależności od potrzeby również dekoltu), pozostawić do wchłonięcia
Czy wiesz że ... ?
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.85 / 5.00 145 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-27
Szybka dostawa. Super sklep
2020-07-01
Ok
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel