PODOCARE Owocowa sól do kąpieli stóp 350 g

  • Odprężająca owocowa sól do kąpieli stóp Podocare Bath Salt, poj. 350 g, przeznaczona do zmęczonych stóp, do skóry zrogowaciałej i z pęcherzami. Do stosowania przed zabiegiem kosmetycznym oraz do codziennej pielęgnacji domowej.
PODOCARE Owocowa sól do kąpieli stóp 350 g
PODOCARE Owocowa sól do kąpieli stóp 350 g
PODOCARE Owocowa sól do kąpieli stóp 350 g
PODOCARE Owocowa sól do kąpieli stóp 350 g
Kliknij, aby powiększyć
25,00 PLN
/ szt. brutto
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 99,00 PLN

Odprężająca owocowa sól do kąpieli stóp Podocare Bath Salt, poj. 350 g, przeznaczona do zmęczonych stóp, do skóry zrogowaciałej i z pęcherzami. Do stosowania przed zabiegiem kosmetycznym oraz do codziennej pielęgnacji domowej.

Odpręża stopy, zmiękcza zrogowacenia i pęcherze, nie wysusza skóry

Owocowa sól do kąpieli stóp doskonale odprężająca zmęczone stopy. Sól poprawia mikrokrążenie, a zawartość wyciągu z owoców kiwi dojrzewających w pełnym słońcu, rumianku i melisy delikatnie oczyszcza skórę bez jej wysuszania i jednocześnie zmiękcza zrogowacenia i pęcherze. Sól idealna zarówno do stosowania profesjonalnego oraz do codziennej pielęgnacji domowej.

Producent
Kod produktu
CN02098
Oferty specjalne
Darmowa dostawa
darmowa dostawa od 99 PLN

Darmowa dostawa kosmetyków przy zamówieniu:

  • o min. wartości 99 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Sklep / Hurtownia
kosme.pl & kosmepro.pl
Prowadzimy dwa sklepy internetowe:
  • kosme.pl - sklep dla klientów indywidualnych
  • kosmepro.pl - hurtownia kosmetyczna (sklep dla profesjonalistów)

Jeżeli jesteś profesjonalistą z branży kosmetycznej (kosmetyczki, kosmetolodzy, gabinety, sklepy) zarejestruj się w naszej hurtowni KOSMEPRO.PL:

Rejestruję się terazKLIENCI PROFESJONALNI

CO ZYSKASZ?

Po weryfikacji danych Twoje konto zostanie przypisane do grupy rabatowej dla gabinetów lub sklepów, dzięki czemu zyskasz dostęp do niższych cen oraz dostęp do produktów sprzedawanych wyłącznie profesjonalistom.

Zarówno klienci detaliczni jak i profesjonalni mogą dokonywać zamówień w obu sklepach. Z tymże w hurtowni kosmepro.pl klienci detaliczni mogą mieć ograniczony dostęp do oferty.

Kody rabatowe
sprawdź aktualne kody

sklep kosme.pl:
www.kosme.pl/kody-rabatowe

hurtownia kosmepro.pl:
www.kosmepro.pl/kody-rabatowe

Informacje o produkcie
Typ skóry
zrogowaciała skóra stóp
,
zmęczone stopy
Przeznaczenie
codzienna pielęgnacja domowa stóp
,
zabiegi podologiczne
,
zabieg pedicure
Kategoria
sól do stóp
Obszar
stopy
Właściwości kosmetyku
odprężający
,
odświeżający
,
oczyszczający
,
zmiękcza naskórek
,
pobudza mikrokrążenie
Linia kosmetyku
Podocare Bath Salt
Składniki aktywne

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego odpowiedzialne za właściwości, czyli działanie konkretnego kosmetyku. Składniki aktywne podajemy nie w kolejności stężenia ich występowania w składzie produktu (patrz skład INCI), a w zależności jaką odgrywają w danych kosmetyku rolę w pielęgnacji skóry i włosów, a tym samym przesądzają o cechach i właściwościach danego preparatu.

Stężenie poszczególnych składników aktywnych może się różnić w zależności od przeznaczenia preparatu - do pielęgnacji domowej lub gabinetowej. Pamiętaj, że kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich ewentualnym użyciem w domu należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

Nie zawsze składnik, który znajduje się w składzie produktu (patrz skład INCI), występuje w danym produkcie jako składnik aktywny. Ten sam składnik może w jednym preparacie być wymieniony jako składnik aktywny, a w innym nie, ponieważ jego właściwości pielęgnacyjne zależą od odpowiedniego stężenia i współistnienia z innymi substancjami, a także od technologii produkcji preparatu. Dlatego mimo, iż czasami dany składnik występuje w pełnym składzie preparatu może nie być wymieniony na liście składników aktywnych, a producent użył go w innym celu niż pielęgnacyjny np. w celu poprawy właściwości aplikacyjnych lub jako konserwant w produkcie.

kryształki soli
,
ekstrakt z kiwi

Ekstrakt z kiwi to bogate źródło witaminy C, posiadający silne właściwości przeciwrodnikowe. Stymuluje powstawanie włókien kolagenowych, dlatego posiada właściwości ujędrniające, regenerujące i wygładzające naskórek.

,
wyciąg z rumianku
,
wyciąg z melisy
Skład INCI

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Sodium Chloride
,
Hydroxyapatite
,
Sodium Lauryl Sulfate
,
Maltodextrin

Maltodekstryna - naturalny cukier otrzymywany przez hydrolizę skrobii.

,
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract

Wyciąg z rumianku pospolitego - składnik kosmetyków z uwagi na właściwości łagodzące, przeciwzapalne, antybakteryjne.

,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Actinidia Deliciosa (Kiwi) Fruit Extract
,
Propylene Glycol

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

,
Melissa Officinalis (Leaf) Extract
,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

,
CI 19140 (Yellow 5)
,
CI 42090 (Blue 1)

Błękit brylantowy FCF - barwnik stosowany w kosmetykach, nadający zielono-niebieską barwę.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Inne
Typ kosmetyku
do użytku profesjonalnego

Kosmetyk do użytku profesjonalnego - kosmetyk profesjonalny dla kosmetyczek (do salonu kosmetycznego) do stosowania w ramach zabiegu kosmetycznego przez wykwalifikowaną osobę.

,
do pielęgnacji domowej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej to zwykle odpowiedniki kosmetyków profesjonalnych do użytku gabinetowego, ale w mniejszym opakowaniu i o mniejszym stężeniu składników aktywnych lub nieco odmiennym składzie.

Czytaj więcej o kosmetykach profesjonalnych do stosowania w domu: kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej

Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.89 / 5.00 124 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-24
Bez jakichkolwiek zarzutów , polecam.
2020-06-30
Super obsługa klienta
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel