Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Ekstremalnie nawilżający koncentrat z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ Apis Hydro Evolution 30 ml
Ekstremalnie nawilżający koncentrat z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ Apis Hydro Evolution 30 ml
Ekstremalnie nawilżający koncentrat z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ Apis Hydro Evolution 30 ml
Ekstremalnie nawilżający koncentrat z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ Apis Hydro Evolution 30 ml

Ekstremalnie nawilżający koncentrat z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™ Apis Hydro Evolution 30 ml

  • Ekstremalnie nawilżający koncentrat Apis Hydro Evolution z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™, butelka z pipetą o poj. 30 ml, dla cery suchej, ze skłonnością do przesuszania, odwodnionej i zniszczonej.
60,99 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa203,30 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Produkt w nadchodzącej dostawie
Produkt w nadchodzącej dostawie
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Koncentrat Apis do skóry suchej, odwodnionej i zniszczonej

Ekstremalnie nawilżający koncentrat Apis Hydro Evolution z gruszką i rabarbarem AQUAXTREM™, butelka z pipetą o poj. 30 ml, dedykowany dla cery suchej, ze skłonnością do przesuszania, odwodnionej i zniszczonej.

Nawilżający koncentrat z AQUAXTREM™

Koncentrat oparty o innowacyjny ekstrakt z gruszki i korzeni rabarbaru AQUAXTREM™. Intensywnie aktywuje i reguluje naturalny proces nawilżenia skóry. Preparat dodatkowo zawiera kolagen, elastynę, olej makadamia, arganowy i masło shea, przez co efektywnie wzmacnia mechanizmy i elementy bariery naskórkowej zapewniając skórze promienny, młody i pełen witalności wygląd.

Koncentrat Apis Hydro Evolution - do jakiej skóry?

Jeżeli Twoja skóra

  1. jest sucha, odwodniona i zniszczona
  2. zbyt szybko się przesusza i łuszczy się

to koncentrat Apis Hydro Evolution jest idealnym rozwiązaniem dla Twojej skóry. Intensywnie i długotrwale nawilży skórę, przy regularnym stosowaniu będzie zabezpieczał ją przed przesuszeniem i łuszczeniem, utrzymując ją w dobrej kondycji, odporniejszą na negatywne czynniki środowiska zewnętrznego.

Składniki aktywne

  • Ekstrakt z gruszki - bogate źródło witamin A, C i grupy B, kwasów owocowych (jabłkowy, cytrynowy), polifenoli o działaniu antyutleniającym oraz minerałów. Wykazuje działanie wygładzające (delikatnie usuwa martwe komórki ), kojące, nawilżające i rewitalizujące. Ujędrnia, spowalnia proces starzenia się skóry, a także chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV.
  • Kompleks AQAXTREM™ - otrzymywany z korzeni rabarbaru (Rheum rhaponticum). Stymuluje naturalne mechanizmy nawilżenia skóry, osiągając głębokie i długotrwałe nawilżenie. AQUAXTREM™ poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc organizm przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając utratę wody i utrzymując skórę lepiej nawilżoną.
  • Ekstrakt z aloesu - nawilża i uelastycznia, poprawia ukrwienie oraz ma działanie bakteriobójcze.
  • Olej makadamia - bogaty w witaminy: A, B, E oraz składniki mineralne. Odpowiedni dla skóry suchej i wrażliwej, szybko się wchłania, widocznie poprawia wygląd skóry, regeneruje i odżywia.

Stosowanie

Koncentrat możesz stosować 1-2 razy dziennie.

  1. Przed użyciem koncentratu skóra musi zostać dobrze przygotowana.
  2. Należy ją dokładnie oczyścić, stonizować tonikiem lub innym preparatem tonizującym.
  3. Następnie z dużą dokładnością należy użyć kilku kropli koncentratu, rozprowadzając go na twarz, szyję i dekolt.
  4. Po aplikacji koncentratu należy poczekać chwilę, aż się wchłonie. Nie zmywać!
  5. Na zakończenie zastosuj swój ulubiony krem lub serum najlepiej z tej samej serii - Hydro Evolution.

Produkt można wprowadzać ultradźwiękami, mezoterapią bezigłową, infuzją tlenową lub mikroigłową.
Możesz również zaaplikować na niego dowolną maskę algową.

Symbol
52225
Kod producenta
5901810001490
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
kompleks AQUAXTREM™Więcej

Kompleks AQAXTREM™ - otrzymywany z korzeni rabarbaru (Rheum rhaponticum). Stymuluje naturalne mechanizmy nawilżenia skóry, osiągając głębokie i długotrwałe nawilżenie. AQUAXTREM™ poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc organizm przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając utratę wody i utrzymując skórę lepiej nawilżoną.

ekstrakt z gruszkiWięcej

Ekstrakt z gruszki (wyciąg z owoców gruszy pospolitej, Pyrus Communis Fruit Extract) - bogate źródło witamin A, C i grupy B, kwasów owocowych (jabłkowy, cytrynowy), polifenoli o działaniu antyutleniającym oraz minerałów. Wykazuje działanie wygładzające (delikatnie usuwa martwe komórki), kojące, nawilżające i rewitalizujące. Ujędrnia, spowalnia proces starzenia się skóry,a także chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV.

ekstrakt z korzeni rabarbaruWięcej

Ekstrakt z korzeni rabarbaru (wyciąg z korzenia rabarbaru ogrodowego, inna nazwa rzewień zwyczajny, Rheum Rhaponticum Root Extract) - posiada silne właściwości nawilżające - zapewnia głębokie i długotrwałe nawilżenie. Poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc ją przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając przeznaskórkową utratę wody.

ekstrakt z aloesuWięcej

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

olej makadamiaWięcej

Olej makadamia (INCI Macadamia Ternifolia Seed Oil ) - to niezwykle bogaty w witaminy olej - zawiera wit. A, B, E oraz składniki mineralne. Olej makadamia często spotykany w kosmetykach dla skóry suchej i wrażliwej, a także do suchych, delikatnych i zniszczonych włosów. Do zalet oleju makadamia oraz jego popularności w kosmetykach, także w kosmetykach naturalnych, należy to, że szybko się wchłania, intensywnie regeneruje i odżywia skórę oraz włosy, w efekcie czego widocznie poprawia jej wygląd oraz kondycję.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

CollagenWięcej

Kolagen, w kosmetykach mikrokolagen utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki (wypełnia od środka zmarszczki i bruzdy mimiczne), ujędrnia i napina skórę, poprawia jej strukturę i sprężystość zapobiegając jej wiotczeniu. Koryguje rysy twarzy poprzez wzmocnienie włókien osłabionych procesem starzenia się lub przesuszeniem.

Hydrolyzed ElastinWięcej

Elastyna hydrolizowana - stosowana w kosmetykach do skóry i włosów jako emolient i składnik kondycjonujący. Zwiększa elastyczność i sprężystość skóry i włosów, wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni) i opóźniające oznaki starzenia.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Pyrus Communis Fruit ExtractWięcej

Wyciąg z owoców gruszy pospolitej - składnik aktywny w kosmetykach bogaty w witaminy A, C i z grupy B, kwasy owocowe (jabłkowy, cytrynowy), polifenole o działaniu antyutleniającym oraz minerały. Stosowany z uwagi na działanie wygładzające, delikatnie złuszczające (delikatnie usuwa martwe komórki), kojące, nawilżające i rewitalizujące. Dodatkowo ujędrnia, spowalnia proces starzenia się skóry, a także chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV.

Rheum Rhaponticum Root ExtractWięcej

Wyciąg z korzenia rabarbaru ogrodowego (inna nazwa rzewień zwyczajny) stosowany w kosmetykach z uwagi na silne właściwości nawilżające - zapewnia głębokie i długotrwałe nawilżenie. Poprawia lipidową barierę skóry, chroniąc ją przed środowiskiem zewnętrznym i zapobiegając odwodnieniu skóry. Naprawia funkcję barierową skóry, ograniczając przeznaskórkową utratę wody.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

Macadamia Ternifolia Seed OilWięcej

Olej z nasion / orzechów Makadamii - emolient tzw. tłusty, kondycjonuje skórę i włosy. Stosowany w kosmetyce także z uwagi na źródło witamin A, B, E oraz składniki mineralne. Znajdziemy go w wielu kosmetykach do skóry i włosów, szczególnie dla skóry i włosów suchych i zniszczonych, odpowiedni dla skór wrażliwych. Tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjną (film), zapobiegając nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (ogranicza TEWL). Szybko się wchłania, widocznie poprawia wygląd skóry i włosów, regeneruje i odżywia.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Coco-Caprylate / CaprateWięcej

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach do skóry i włosów jako składnik kondycjonujący. Wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni).

TriethanolamineWięcej

regulator pH

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Pojemność
30 ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 347 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-07
Wszystko w porządku. Polecam sklep
2022-12-04
Wszystko było by ok wiem lakiery są tańsze bo mają 2-3 lata ale żebym kolejny raz dostała gluta,można zwrócić oczywiście ale to się nie opłaca 9 zł czyli muszę dopłacić kolejne 9 zł i nie wiem czy przyjdzie lakier dobry
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel