Darmowa dostawa od 100,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Dodaj produkty podając kody

Dodaj plik CSV
Wpisz kody produktów, które chcesz zbiorczo dodać do koszyka (po przecinku, ze spacją lub od nowej linijki). Powtórzenie wielokrotnie kodu, doda ten towar tyle razy ile razy występuje.
APIS Sekret Kleopatry serum liftingujące z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym 100 ml
W promocji

APIS Sekret Kleopatry serum liftingujące z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym 100 ml

  • Serum liftingujące Apis Sekret Kleopatry z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, dla każdego rodzaju cery dojrzałej.
56,00 PLN(Zniżka 15%)
47,60 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa47,60 PLN / 100ml
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Dostępny
Dostępny
14 dni na darmowy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
APIS Sekret Kleopatry serum liftingujące z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym 100 ml
APIS Sekret Kleopatry serum liftingujące z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym 100 ml
Bezpieczne zakupy
Najniższa cena przed obniżką

Serum liftingujące Apis Sekret Kleopatry z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym, butelka z dozownikiem o poj. 100 ml, przeznaczone dla każdego rodzaju cery dojrzałej.

Serum młodości - serum zmniejszające zmarszczki, napinające, ujędrniające, odmładzające

Serum Sekret Kleopatry zawiera skoncentrowane składniki o wielofazowym działaniu. Efektem bodźcowego działania serum jest poprawa elastyczności skóry, wygładzenie i szybka redukcja zmarszczek. Serum Sekret Kleopatry zawiera minerały z Morza Martwego, kwas hialuronowy, ceramidy, proteiny jedwabiu, kolagen i elastynę. Z uwagi na bogactwo substancji aktywnych serum wzmacnia i ujędrnia skórę, w wyniku czego pozostaje ona rozświetlona, napięta i wygląda młodziej. Dodatkowo serum przywraca skórze równowagę i odpręża ją. Serum Sekret Kleopatry marki Apis z powodzeniem można określić jako serum młodości.

Symbol
50585
Kod producenta
5901810001162
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
minerały z Morza Martwego
kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

ceramidyWięcej

Ceramidy wykazują działanie nawilżające, ochronne i ujędrniające.

proteiny jedwabiuWięcej

Proteiny jedwabiu nadają skórze miękkość, gładkość, aksamitny blask. Wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.

kolagenWięcej

Mikrokolagen - jako składnik aktywny kosmetyku zapewnia skórze optymalny stopień nawilżenia, wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe (wygładza mikrozmarszczki i bruzdy mimiczne wypełniając je od środka), napinające i ujędrniające skórę, poprawia elastyczność skóry, jej strukturę i sprężystość zapobiegając przedwczesnemu wiotczeniu. Wzmacnia włókna (osłabione procesem starzenia lub przesuszeniem) korygując w ten sposób rysy twarzy.

elastynaWięcej

Elastyna zwiększa elastyczność i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i przeciwzmarszczkowe.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Mineral OilWięcej

Olej mineralny, parafina ciekła (łac. Paraffinum Liquidum) - emolient (tzw. tłusty) jako składnik kosmetyków jest wykorzystywany w celach ochronnych przed szkodliwymi czynnikami środowiskowymi (zanieczyszczenia, bakterie) i przed nadmiernym odparowywaniem wody, ponieważ tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), stanowiącą barierę między skórą a środowiskiem zewnętrznym. Jako składnik kosmetyku pełni również rolę rozpuszczalnika dla innych składników hydrofobowych (nie lub słabo rozpuszczalnych w wodzie). Składnik niepożądany dla niektórych typów cery, ponieważ może zatykać pory.

GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Lecithin
Silk Amino Acids
Sorbitol
D-panthenolWięcej

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

Glucose
Trilaureth-4-Phosphate
Magnesium Pca
Pyridoxine
Citric AcidWięcej

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

Carnitine
Ceramide 6
Saccharomyces Cerevisiae Extract
Hydrolyzed Silk
CyclopentasiloxaneWięcej

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

CollagenWięcej

Kolagen, w kosmetykach mikrokolagen utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki (wypełnia od środka zmarszczki i bruzdy mimiczne), ujędrnia i napina skórę, poprawia jej strukturę i sprężystość zapobiegając jej wiotczeniu. Koryguje rysy twarzy poprzez wzmocnienie włókien osłabionych procesem starzenia się lub przesuszeniem.

Hydrolyzed ElastinWięcej

Elastyna hydrolizowana - stosowana w kosmetykach do skóry i włosów jako emolient i składnik kondycjonujący. Zwiększa elastyczność i sprężystość skóry i włosów, wykazuje działanie pośrednio nawilżające (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni) i opóźniające oznaki starzenia.

Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Ceteareth 20Więcej

Emulgator - składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji (np. kremu, mleczka, balsamu).

CarbomerWięcej

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

TriethanolamineWięcej

regulator pH

Algae ExtractWięcej

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel OilWięcej

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)Więcej

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

Aloe ExtractWięcej

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Sal MarisWięcej

Sól morska.

PEG-8Więcej

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

TocopherolWięcej
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
Ascorbyl PalmitateWięcej

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

Ascorbic AcidWięcej

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Pojemność
100 ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o APIS Sekret Kleopatry serum liftingujące z minerałami z Morza Martwego i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym 100 ml

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Fajne serum, dobra konsystencja, wchłania się szybko i dobrze nawilża.
2020-07-14
Barbara, Sosnowiec
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 315 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-06-28
Szybko, sprawnie,gorąco polecam.
2022-06-02
Ekspresowa realizacja zamówienia!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel