Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Ampułki EXTRA LIFT FAR-X PROFESSIONAL CARE Farmona Acid Tech 5 x 5ml
Kliknij, aby powiększyć

Ampułki EXTRA LIFT FAR-X PROFESSIONAL CARE Farmona Acid Tech 5 x 5ml

  • Ampułki EXTRA LIFT FAR-X PROFESSIONAL CARE Farmona Professional Acid Tech, poj. 5 x 5 ml, każdy rodzaj skóry, w tym z pierwszymi oznakami starzenia, dojrzałej z licznymi zmarszczkami, szarej, zmęczonej, suchej, z utratą jędrności i elastyczności.
129,00 PLN
/ szt. brutto
Produkt chwilowo niedostępny. Prosimy o kontakt.
Produkt chwilowo niedostępny. Prosimy o kontakt.
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Ampułki EXTRA LIFT FAR-X PROFESSIONAL CARE Farmona Professional Acid Tech, poj. 5 x 5 ml, wysokoskoncentrowany preparat do zabiegów kosmetycznych dla każdego rodzaju skóry, rekomendowany dla skóry z pierwszymi oznakami starzenia, dojrzałej z licznymi zmarszczkami, szarej, zmęczonej, suchej, z utratą jędrności i elastyczności. Preparat wyłącznie do użytku profesjonalnego.

FAR-X - ampułki z neuropeptydami (alternatywa dla toksyny botulinowej)

FAR-X to wyjątkowy produkt mocno liftingujący dla profesjonalnych gabinetów. Przeznaczony jest do każdego rodzaju skóry, szczególnie starzejącej się z licznymi zmarszczkami. Zawarty w preparacie nowej generacji neuropeptyd 3D LIFT to doskonała alternatywa dla toksyny botulinowej. Dodatkowo wzbogacony skład kwasem hialuronowym doskonale nawilża skórę a kwas fitowy wyrównuje jej koloryt.

NEUROPEPTYD 3D LIFT - neuropeptyd 3D Lift to peptyd biomimetryczny nowej generacji. To syntetyczny związek chemiczny działający podobnie do toksyny botulinowej. Rozluźnia napięcie mięśni twarzy zapobiegając powstawaniu zmarszczek mimicznych.

KWAS HIALURONOWY - Kwas hialuronowy jest to organiczny związek chemiczny, a konkretnie polisacharyd z grupy glikozoaminoglikanów (jedna cząsteczka kwasu hialuronowego jest w stanie związać aż 250 cząsteczek wody). Doskonale nawilża skórę, uelastycznia i ujędrnia.

KWAS FITOWY – naturalny związek organiczny, zaliczany do grupy łagodnych związków eksfoliujących. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne i chelatujące, ułatwiając usuwanie z organizmu nadmiaru metali ciężkich, dzięki czemu zapobiega generowaniu procesów wolnorodnikowych. Efektywny składnik w zabiegach przeciwstarzeniowych i zmniejszających przebarwienia.

ZALECANA LICZBA ZABIEGÓW:

3-5 zabiegów w serii, wykonywanych raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie. Liczba zabiegów i czas ich trwania należy dopasować indywidualnie do każdego przypadku w zależności od typu skóry, celu zabiegu i rezultatów osiągniętych po pierwszej aplikacji.

CZAS TRWANIA ZABIEGU: 50 minut

PRZEZNACZENIE:

Każdy rodzaj skóry. Szczególnie polecana dla skóry:

  • z pierwszymi oznakami starzenia
  • dojrzałej z licznymi zmarszczkami
  • szarej, zmęczonej, suchej
  • z utratą jędrności i elastyczności

PRZECIWWSKAZANIA:

stany ropne i zapalne, infekcje bakteryjne, infekcje wirusowe (opryszczka, brodawki), stany alergiczne, przerwanie ciągłości skóry, trądzik w fazie aktywnej, alergia na stosowane substancje, skłonność do powstawania bliznowców, bezpośrednio przed i po opalaniu, terapia retinoidami (do 6msc. wstecz), choroby skóry (AZS, trądzik ropowiczy, skupiony, bliznowaciejący, łuszczyca, egzema), zabiegi chirurgiczne w obrębie skóry poddawanej zabiegowi eksfoliacji (do 2msc. wstecz), ciąża i okres laktacji.

EFEKTY:

  • wyraźny lifting twarzy
  • poprawa owalu twarzy
  • wygładzenie zmarszczek
  • wyrównanie kolorytu skóry
  • ujędrnienie i uelastycznienie skóry
Kod produktu
ACD0007
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
Neuropeptyd 3D LIFT
kwas hialuronowyWięcej

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

kwas fitowy
Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

Phytic Acid
Sodium Hydroxide
Acetyl Hexapeptide-8
Sodium HyaluronateWięcej

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

Hyaluronic AcidWięcej

Kwas hialuronowy (niekiedy w składzie kosmetyku podana jest nazwa Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność zatrzymywania wody w naskórku - jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa. Stąd jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych. Składni aktywny zapewniający skórze właściwy poziom nawilżenia, zabezpieczający ją przed utratą elastyczności, wnikający w załamania naskórka, gdzie w efekcie silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, stanowi naturalny filtr osłaniający warstwę rogową naskórka.

Caprylyl GlycolWięcej

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

Propylene GlycolWięcej

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

Hydroxyethylcellulose
Diazolidinyl Urea
Iodopropynyl Butylcarbamate
PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Ethylhexylglycerin
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.90 / 5.00 302 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-06-30
Super obsługa klienta
2020-07-18
Zakupy w tej hurtowni to czysta przyjemność. Bardzo dobre podejście do klienta. Paczka na czas. Polecam.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel