Darmowa dostawa od 99,00 PLN
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Exuviance Purifying Clay Masque maska z glinką 50 g

Exuviance Purifying Clay Masque maska z glinką 50 g

  • Kojąco-oczyszczająca kuracja - maska z glinką Exuviance Purifying Clay Masque, poj. 50 g, do skóry mieszanej, tłustej, trądzikowej, z rozszerzonymi porami.
140,00 PLN
brutto / szt.
Cena jednostkowa280,00 PLN / 100g
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Zamów więcej, zapłać mniej!
Produkt chwilowo niedostępny. Prosimy o kontakt.
Produkt chwilowo niedostępny. Prosimy o kontakt.
14 dni na darmowy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Kojąco-oczyszczająca kuracja - maseczka z glinką Exuviance Purifying Clay Mask, poj. 50 g, polecana do pielęgnacji do skóry mieszanej, tłustej, trądzikowej, z rozszerzonymi porami.

Maska glinka z kwasami PHA - głębokie oczyszczenie i rewitalizacja

Exuviance Purifying Clay Masque to głęboko oczyszczająca i rewitalizująca maska z glinką porcelanową. Intensywnie oczyszcza i chłodzi skórę. Skutecznie usuwa zanieczyszczenia, martwe komórki naskórka oraz nadmiar sebum. Zwęża pory i normalizuje produkcję sebum. Ekstrakty roślinne zapewniają działanie odżywcze i nawilżające.

Maseczka glinkowa Exuviance Purifying Clay Masque zapewnia

  • głębokie oczyszczenie i rewitalizację skóry
  • głębokie nawilżenie i odżywienie skóry
  • wyciszenie skóry i zwężenie rozszerzonych porów
  • efekt detoksykacji i schłodzenia

Składniki aktywne:

  • 5% kwas laktobionowy
  • 3,5% glukonolakton
  • glinka porcelanowa
  • witaminy (A, C i E)
  • arginina
  • ekstrakt z miodu
  • ekstrakty roślinne (z zielonej herbaty, papai, akacji, lecytynę i proteiny ryżowe)
Kod producenta
732013202200
Dodatkowe informacje
Składniki aktywne
glinka białaWięcej

Biała glinka (INCI Kaolin Clay, Kaolin) znana również jako kaolin, glinka porcelanowa, jej zastosowanie to przede wszystkim kosmetyki matujące, kosmetyki do cery tłustej i mieszanej, z nadmiernym wydzielaniem sebum, zawarty w niej glin powoduje ściąganie porów. Jest to jedna z najdelikatniejszych glinek. Bogata w mikroelementy, głównie krzem, glin, żelazo, magnez, cynk i wapń oraz sole mineralne.

glukonolaktonWięcej

Glukonolakton (INCI: Gluconolactone) - polihydroksykwas (kwas PHA) powstający naturalnie procesie fermentacji ziarna kukurydzy lub utleniania glukozy, występujący w skórze, gdzie powstaje w wyniku przemian metabolicznych glukozy na poziomie komórkowym. Stosowany w kosmetykach z uwagi na właściwości antyoksydacyjne, nawilżające, regeneracyjne, odżywcze, ujędrniające i wygładzające i przeciwzapalne. W roztworze wodnym ulega samoistnej przemianie w kwas glukonowy.

glukoheptanolakton
kwas laktobionowy
witamina AWięcej

Witamina A, a raczej retinol, czyli aktywna forma witaminy A poprawia strukturę warstwy rogowej wzmacniając funkcje ochronne naskórka. Posiada cenione w kosmetyce właściwości przeciwzmarszczkowe i przeciwstarzeniowe. Działa pobudzająco na procesy odnowy naskórka, zwiększa syntezę kolagenu i elastyny, przyczyniając się do odbudowy skóry. Retinol zmniejsza przebarwienia naskórkowe, redukuje mikrozmarszczki, uelastycznia skórę. Witamina A wspiera wzmacnia skórę sprawiając, że ta jest dobrze nawilżona, jędrna i elastyczna. Witamina A jest także stosowana w leczeniu trądziku i niwelowaniu blizn trądzikowych.

witamina CWięcej

Witamina C, czyli kwas L - askorbinowy, nazywana "witaminą młodości".

Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry, wzmacnia naczynia krwionośne zapobiegając ich pękaniu, delikatnie złuszczając spłyca drobne zmarszczki. Ma zastosowanie w kosmetykach na naczynka, kosmetykach przeciwstarzeniowych (anti-aging) oraz w kosmetykach na przebarwienia.

witamina EWięcej

W nomenklaturze INCI Tocopherol (taka nazwa powinna widnieć w składzie kosmetyku), witamina E w kosmetykach wykazuje działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), przeciwstarzeniowe, wzmacnia barierę lipidową skóry zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji, zapobiega transepidermalnej utracie wody co ma istotny wpływ na właściwe nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczynek i poprawia ukrwienie skóry.

miód
ekstrakt z zielonej herbatyWięcej

Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje działanie bakteriostatyczne, oczyszczające i przeciwzapalne.

ekstrakt z papai
ekstrakt z akacji
lecytyna
proteiny ryżoweWięcej

Proteiny ryżowe to białka roślinne pozyskiwane z otrębów ryżowych. Stosowane w kosmetykach pielęgnacyjnych do skóry i włosów działają nawilżająco, odżywczo, wygładzająco, natłuszczają skórę i włosy nadając im naturalny połysk. Jedno z ich częstszych zastosowań to kosmetyki dla alergików, ponieważ wykazują właściwości łagodzące.

Skład INCIWięcej

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Podane składy mają jedynie charakter informacyjny i mogą ulec zmianie. Pełny skład INCI podany jest zawsze na opakowaniu produktu.

Aqua (Water)Więcej

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

KaolinWięcej

Inna nazwa INCI Kaolin Clay, znany również jako glinka biała, glinka porcelanowa, stosowany w kosmetykach do cery tłustej i mieszanej, z nadmierną produkcją sebum, świetnie wchłania sebum, zawiera m. in. glin, który powoduje ściąganie porów. Kaolin jest miękki i jedwabisty, jest to jedna z najdelikatniejszych glinek. Zawiera wiele mikroelementów, w tym głównie krzem, glin, żelazo, magnez, cynk i wapń oraz sole mineralne.

Bentonite
Gluconolactone
TalcWięcej

Pełni w kosmetyku funkcję matującą

Butylene Glycol
Glucoheptonolactone
PEG-100 Stearate
Glyceryl Stearate
C12-15 Alkyl Benzoate
Magnesium Aluminum Silicate
Sodium Hydroxide
Menthyl Lactate
GlycerinWięcej

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

Titanium DioxideWięcej

Dwutlenek tytanu, inna nazwa to CI 77891 - jeden z podstawowych pigmentów w kosmetyce kolorowej, jest biały, matowy, od jego zawartości decyduje siła krycia makijażu, pełni również rolę fizycznego filtra UV.

Arginine
Cetearyl AlcoholWięcej

Mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego - emolient tzw. tłusty, stosowany w kosmetykach tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną (film), zapobiegającą nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, ponadto wpływa na lepkość preparatu kosmetycznego.

Lactobionic Acid
Tocopheryl (Vitamin E) Acetate
Tetrahexyldecyl Ascorbate (Vitamin C Ester)
Retinyl (Vitamin A) Palmitate
Camellia Sinensis (Chinese Tea) Leaf Extract
Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract
Honney Extract
Acacia Farnesiana Flower
Stem Extract
Propylene GlycolWięcej

Glikol propylenowy - substancja pochodzenia syntetycznego, jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę. Posiada dobre właściwości nawilżające.

Cetyl Alcohol
Isononyl Isononanoate
Polyvinyl Alcohol
PEG-75 Stearate
Xanthan Gum
Ceteth-20
Steareth-20
Isopropyl Titanium Triisostearate
Hydrolyzed Rice Protein
Lecithin
Polysorbate 20
Methylparaben
Chlorphenesin
PhenoxyethanolWięcej

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

Parfum (Fragrance)Więcej

Substancja zapachowa w kosmetyku.

CI 24090 (Blue 1)
CI 19140 (Yellow 5)
Pojemność
50 g
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 337 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-08-22
Profesjonalnie i bez problemu.
2022-07-11
ZAMOWIENIE ZREALIZOWANE BARDZO SPRAWNIE
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel