APIS Home terApis Krem intensywnie nawilżający dla cery suchej z kwasem hialuronowym 50 ml

  • Intensywnie nawilżający krem Apis Hydro Balance Home terApis z kwasem hialuronowym, poj. 50 ml, dla cery suchej, wrażliwej, wymagającej intensywnego nawilżenia, regeneracji i odżywienia, do pielęgnacji domowej.
  • APIS Home terApis Krem intensywnie nawilżający dla cery suchej z kwasem hialuronowym 50 ml
Cena DostępnośćWysyłkaIlość
30,89 zł netto ( 38,00 zł brutto ) + koszty wysyłki Wysyłka natychmiast. Bardzo mała ilość.17 godz.
Dodaj do obserwowanych

Dostępny w naszych sklepach

Ten produkt możesz kupić w jednym z naszych sklepów. Sprawdź, w których punktach produkt jest dostępny od ręki.
Sprawdź dostępność

Kup na raty

Kup na Raty od 1,04 zł miesięcznie!
mBank mRaty bez wychodzenia z domu. Łatwo i szybko jak zakupy przez internet. Dostępne dla zakupów o łącznej wartości od 300.00zł do 20000.00złNota prawna
Koszty kredytu:
Reprezentatywny przykład dla kredytu mPożyczki: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) wynosi 20.25% całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 1492 zł, całkowita kwota do zapłaty 1695.90 zł, oprocentowanie nominalne zmienne 10% w skali roku, całkowity koszt kredytu 203.90 zł (w tym: prowizja za udzielenie kredytu 89.52 zł - 6%, odsetki 114.38 zł) 16 miesięcznych rat równych w wysokości po 105.99 zł, ostatnia rata: 106.05 zł. Kalkulacja została dokonana na dzień 02.11.2017 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Nota prawna:
RRSO: Rzeczywista Roczna Stopa Oprocentowania. Pożyczkę mRaty w mBanku możesz otrzymać przez internet bez wychodzenia z domu. Przyznanie pożyczki mRaty zależy od oceny Twojej zdolności kredytowej przez mBank S.A. Niniejszy materiał nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego i ma charakter wyłącznie informacyjny. Jeśli będziemy musieli poprosić Cię o dokumenty dochodowe (potwierdzające Twój dochód z tytułu umowy o pracę umowy o dzieło/zlecenie kontraktu zawodowego lub emerytury) o sposobie ich dostarczenia poinformujemy Cię mailem po podjęciu wstępnej decyzji kredytowej. Dokumenty potwierdzające Twój dochód będziesz mógł przesłać do nas mailowo. Szczegółowe informacje w tym warunki i opłaty związane z pożyczką mRaty są określone w: Taryfie prowizji i opłat bankowych dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnej nahttp://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/taryfa-osobyfiz.pdf Regulaminie udzielania mPożyczki dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnym nahttp://www.mbank.pl/download/mkredyty/mkredyty/regulamin-mkredyt.pdf

Krem intensywnie nawilżający Apis Hydro Balance Home terApis

Krem intensywnie nawilżający Apis Hydro Balance Home terApis z kwasem hialuronowym, przeznaczony dla cery suchej, wrażliwej, wymagającej intensywnego nawilżenia, regeneracji i odżywienia, polecany do stosowania jako kontynuacja pielęgnacji w domu po zabiegach kosmetycznych.

Krem który intensywnie, długotrwale nawilża, dotlenia, odżywia, regeneruje i wygładza

Krem Apis Hydro Balance Home terApis jest bogaty w nisko i wysokocząsteczkowy kwas hialuronowy, który błyskawicznie i długotrwale nawilża wiążąc wodę w skórze, podtrzymuje włókna kolagenowe i elastynowe powodując, że skóra jest jędrniejsza i bardziej elastyczna, a także zapobiega transepidermalnej utracie wody z naskórka.

Oprócz kwasu hialuronowego krem Apis Hydro Balance Home terApis zawiera nawilżający, łagodzący podrażnienia wyciąg z alg morskich, napinająco-wygładzający ekstrakt z kiełków pszenicy, odżywczo-regenerujący, łagodzący i nawilżający ekstrakt z aloesu, nadające skórze miękkość i gładkość proteiny jedwabiu, regenerujący marokański olejek arganowy i odżywcze masło shea.

Efektem stosowania kremu Apis z kwasem hialuronowym jest podniesiony poziom wilgotności skóry oraz jej dotlenienie i odżywienie. Skóra pozostaje aksamitnie gładka, zyskuje świeży, pełny witalności wygląd.

Parametry techniczne:
Oferty specjalne
Dla profesjonalistów:
hurtownia / sklep dla kosmetyczek

Jesteś kosmetyczką? Prowadzisz gabinet lub salon kosmetyczny? Zyskaj niższe ceny na kosmetyki profesjonalne dla salonów kosmetycznych, kosmetyczek, kosmetologów i innych profesjonalistów z branży kosmetycznej rejestrując się w internetowej hurtowni kosmetyków profesjonalnych kosmepro.pl - oferta dostępna wyłącznie dla profesjonalistów.

W tym celu przejdź do hurtowni kosmepro.pl:

Rejestruję się terazrejestracja w hurtowni

Więcej informacji: dlaczego hurtownia kosmepro.pl?

,
darmowa wysyłka

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Dla klientów detalicznych:
darmowa dostawa

Darmowa dostawa kosmetyków kurierem DPD lub do paczkomatu InPost przy zamówieniu:

  • o min. wartości 200 zł przy płatności w formie przedpłaty (płatność przed wysyłką);
  • o min. wartości 250 zł przy płatności w formie za pobraniem (płatność przy odbiorze).

Szczegóły w regulaminie promocji darmowa dostawa

Informacje o produkcie
Typ kosmetyku:
do pielęgnacji domowej

Kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej to zwykle odpowiedniki kosmetyków profesjonalnych do użytku gabinetowego, ale w mniejszym opakowaniu i o mniejszym stężeniu składników aktywnych lub nieco odmiennym składzie.

Czytaj więcej o kosmetykach profesjonalnych do stosowania w domu: kosmetyki profesjonalne do pielęgnacji domowej

Typ skóry (cery):
do cery suchej, odwodnionej

Kosmetyk profesjonalny do cery suchej, odwodnionej, wymagającej intensywnego nawilżenia, przesuszonej, szorstkiej, ściągniętej, spierzchniętej i łuszczącej się, także dla skóry twarzy przesuszonej w wyniku wiatru lub mrozu

,
do cery wrażliwej, atopowej

Kosmetyk profesjonalny do cery wrażliwej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, nadwrażliwej na czynniki zewnętrzne (warunki atmosferyczne, zanieczyszczenia itp.), alergicznej, atopowej.

,
do cery zmęczonej, szarej

Kosmetyk profesjonalny do zmęczonej skóry twarzy, poszarzałej (szara cera), ziemistej, niedotlenionej, pozbawionej blasku, witalności, do cery palacza

,
do cery zniszczonej

Kosmetyk profesjonalny do cery zniszczonej

Rodzaj kosmetyku:
krem do twarzy
,
krem
Obszar:
twarz
Właściwości kosmetyku:
nawilżający
,
odżywiający
,
dotleniający
,
wygładzający
,
regenerujący
Przeznaczenie kosmetyku:
codzienna pielęgnacja domowa twarzy
,
pielęgnacja domowa twarzy po zabiegu kosmetycznym
Linia kosmetyku:
Apis Home terApis

Kosmetyki profesjonalne marki Apis do pielęgnacji domowej, do codziennej pielęgnacji i do stosowania po zabiegu kosmetycznym w celu podtrzymania jego efektów

Składniki aktywne:

Główne składniki aktywne preparatu kosmetycznego (odpowiedzialne za właściwości, działanie konkretnego kosmetyku). Kosmetyki profesjonalne posiadają większe stężenie składników aktywnych niż kosmetyki detaliczne, dlatego przed ich użyciem należy poradzić się kosmetyczki lub kosmetologa.

kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, czasami w składzie kosmetyku jest Sodium Hyaluronate - jest to sól sodowa kwasu hialuronowego) to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej. Posiada wyjątkową zdolność wiązania wody w naskórku (może związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa). Kwas hialuronowy zapewnia skórze właściwy poziom nawilżenia, wnika w załamania naskórka i silnie pęczniejąc mechanicznie wypycha zmarszczki, napina i wygładza skórę, zabezpiecza ją przed utratą elastyczności, pełni funkcję naturalnego filtra osłaniającego warstwę rogową naskórka. Z uwagi na posiadane właściwości jest niezwykle popularny w kosmetykach, w tym również w kosmetykach profesjonalnych.

,
ekstrakt z alg morskich

Wyciąg z alg morskich, algae extract - algi morskie są bogate w mikroelementy i witaminy. Jako składnik kosmetyków poprawiają ukrwienie, łagodzą podrażnienia oraz wzmacniają barierę ochronną skóry. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczynek, aktywizują procesy zachodzące w skórze, poprawiają jej koloryt. Intensywnie nawilżają, przywracają skórze jędrność i elastyczność.

,
ekstrakt z aloesu

Wyciąg z aloesu (aloe extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Vera Extract) otrzymywany z liści aloesu. Jest bogaty w witaminy (A, grupa B, C, E), minerały, enzymy, wielocukry i aminokwasy. W kosmetykach wykazuje właściwości nawilżające, uelastyczniające, poprawia ukrwienie skóry stymulując pracę komórek, przeciwzapalne, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, koi, odżywia, działa antybakteryjnie, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie. Jego zastosowanie to kosmetyki nawilżające, do skóry podrażnionej, skóry wysuszonej i zniszczonej.

,
ekstrakt z kiełków pszenicy

Ekstrakt z kiełków pszenicy to bogate źródło witaminy E, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz aminokwasów. Kiełki w pszenicy są stosowane w kosmetykach, ponieważ działają na skórę odżywczo i regenerująco, wygładzają ją i zapobiegają nadmiernej utracie wody.

,
proteiny jedwabiu

Proteiny jedwabiu nadają skórze miękkość, gładkość, aksamitny blask. Wykazują silne działanie liftingujące i nawilżające.

,
olej arganowy

Olej arganowy zwany eliksirem młodości, to składnik kosmetyków silnie regenerujący skórę, przeciwzmarszczkowy, dodatkowo łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii oraz łuszczycy.

,
masło shea

Masło shea to składnik kosmetyków o bardzo wielu dobroczynnych dla skóry właściwościach. Kosmetyki z dużą zawartości masła shea posiadają przede wszystkim właściwości odżywcze, regenerujące. Masło shea także chroni przed promieniowaniem UV (stanowi naturalny filtr UV), działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, a nawet (stosowany w kosmetykach do ciała) pomaga w walce z rozstępami.

Masło shea to również skuteczny środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń. Jest bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas oleinowy i linolowy), nasycone kwasy tłuszczowe (kwas palmitynowy i stearynowy), polifenole (kwas galusowy, gallataniny, kwercetyne, kwas trans cynamonowy), a także zawiera witaminy A i E (prowitaminy).

Skład kosmetyku wg INCI:

INCI to skrót od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, co w tłumaczeniu na język polski oznacza Międzynarodowe nazewnictwo składników kosmetyków.

Aqua (Water)

Woda (Aqua, Water) - w kosmetykach nawilża, rozpuszcza inne składniki, w tym substancje aktywne, chroni skórę przed wysuszeniem.

,
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
,
Glycerin

Gliceryna - w kosmetykach stosowana z uwagi na właściwości nawilżające oraz zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka (pełni rolę promotora wchłaniania, sorpcji, przenikania), ułatwiając transport innych składników aktywnych w głębsze warstwy skóry.

,
Cyclopentasiloxane

Cyklopentasiloksan - emolient tzw. suchy stosowany w kosmetykach nie tworzy lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry, tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (TEWL) i przez to pośrednio nawilża i zmiękcza skórę lub włosy. Jest to silikon lotny - po kilku godzinach odparowuje z miejsca aplikacji. Nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Nie drażni ani nie alergizuje. Nie przenika do organizmu. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci.

,
Sodium Hyaluronate

Sól sodowa kwasu hialuronowego (Hialuronian sodu) - posiada właściwości hydrofilowe przez co tworzy na powierzchni skóry film, który wiąże wodę, ograniczając transepidermalną utratę wody, w efekcie czego zapewnia optymalne nawilżenie.

,
Cetearyl Alcohol & Ceteareth 20

Emulgator (składnik kosmetyków umożliwiający powstanie emulsji np. kremu, mleczka, balsamu).

,
Carbomer

Karbomer - zagęstnik stosowany w celu poprawienia konsystencji preparatów kosmetycznych (zwiększa lepkość).

,
Algae Extract

Ekstrakt z alg, wyciąg z alg - wyciąg roślinny z alg zawierający wiele substancji czynnych m.in. witaminy, ponadto mikro i makroelementy. Algi w kosmetykach wykazują szereg właściwości m. in. przeciwdziałają wolnym rodnikom, nawilżają, działają przeciwzapalnie i bakteriostatycznie, poprawiają mikrokrążenie, tworzą powłokę ochronną skóry.

,
Carnitine
,
Ceramide 6
,
Dipalmitoyl Hydroxyproline
,
Xantan Gum
,
Palmitoyl Tetrapeptide
,
Saccharomyces Cerevisiae Extract
,
Hydrolyzed Silk
,
Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract

Wyciąg z kiełków pszenicy w kosmetykach stosowany zarówno jako składnik aktywny do pielęgnacji skóry jak i substancja pomocnicza. Jako składnik aktywny kosmetyków rozjaśnia i wygładza skórę,  stosowany w większym stężeniu w kosmetykach na przebarwienia, posiada silne właściwości wybielające skórę, depigmentacyjne. Ponadto wzmacnia działanie innych substancji rozjaśniających i rozświetlających.

Ekstrakt z kiełków pszenicy to naturalny składnik roślinny, który zawiera ryboflawinę, karoten, tiaminę, niacynę, tokoferol, związki mineralne (wapnia, sodu, fosforu, potasu, magnezu, siarki, żelaza), proteiny i aminokwasy (gluten), tłuszcze i cukry.

,
Triethanoloamine

regulator pH

,
Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil

Olej arganowy to składnik kosmetyków o wyjątkowych właściwościach, otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno z orzechów drzewa arganowego.

Oleja arganowy nazywany Złotem Maroka jest bogaty w witaminę E tzw. Witaminę Młodości i prowitaminę A, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, 6, i 9, posiada naturalny skwalan. Oleja arganowy wykazuje silne właściwości regenerujące, nawilżające, wygładzające, przeciwutleniające, antyseptyczne i ochronne. Pomaga w odbudowie naturalnego płaszcza hydrolipidowego skóry.

Olej arganowy jest delikatnym składnikiem kosmetyków o różnych zastosowaniach. Kosmetyki z olejem arganowym mają przede wszystkim właściwości regeneracyjne, odżywcze i nawilżające. Olej arganowy można stosować nawet do cery wrażliwej i alergicznej. Łagodzi objawy trądziku, alergii, łuszczycy.

,
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Masło Shea - olej z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka. Jako naturalny składnik kosmetyków ma szerokie zastosowanie: regeneruje i odżywia skórę, przyspiesza gojenie drobnych ranek, bogaty w witaminy A i E, które odmładzają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, chroni skórę przed zimnem, wiatrem i mrozem, jest hypoalergiczny, dodatkowo łagodzi zmiany alergiczne (wysypki, świąd, pieczenie). Jego zastosowanie to głównie kosmetyki o zastosowaniu regeneracyjnym, przeciwstarzeniowym, nawilżającym.

,
Phenoxyethanol

Substancja konserwująca uniemożliwiająca rozwój i przetrwanie mikroorganizmów (bakterii, wirusów, grzybów i pleśni) w czasie przechowywania lub użytkowania kosmetyku.

,
Caprylyl Glycol

Glikol kaprylowy - emolient tłusty pochodzenia naturalnego bądź syntetycznego. Ma właściwość filmotwórcze oraz jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych - ma dobre właściwości wnikania w skórę.

,
Lecithin
,
D-panthenol

D-pantenol (Panthenol, Dexpanthenol, Pantotenol, alkohol pantotenowy) to inaczej prowitamina B5, czyli prekursor witaminy B5, który po wniknięciu w skórę przekształca się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Dzięki swojej niskocząsteczkowej budowie łatwo wnika w głąb skóry. Składnik aktywny kosmetyków, łagodzący, przyspiesza procesy regeneracji naskórka, chroni i pielęgnuje skórę wrażliwą i skłonną do podrażnień.

,
Glucose
,
Trilaureth-4-Phosphate
,
Silk Amino Acid
,
Magnesium Pca
,
Pyridoxine
,
Aloe Extract

Wyciąg z aloesu, ekstrakt z aloesu to otrzymywany z liści aloesu, skoncentrowany koktajl witamin (A, grupa B, C, E), minerałów, enzymów, wielocukrów i aminokwasów. Zapewnia skórze optymalne nawilżenie i elastyczność, poprawia ukrwienie stymulując pracę komórek, posiada właściwości przeciwzapalne, koi, łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia, odżywia skórę i ma właściwości bakteriobójcze, antyseptyczne i przeciwgrzybicze, wspiera funkcje fibroblastów, które są odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny.

,
Mimose Extract

Ekstrakt z mimozy, wyciąg z mimozy (mimoza - rodzaj roślin tropikalnych) - składnik kosmetyków wykazujący działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, przeciwzapalne, antybakteryjne, wzmacniające naczynka włosowate skóry.

,
PEG-8

Substancja łatwo wiążąca wodę, przez co posiada właściwości nawilżające skórę, w kosmetykach pełni także rolę rozpuszczalnika dla innych substancji oraz zapobiega krystalizacji (wysychaniu) masy kosmetycznej w miejscach, gdzie jest na to narażona, zwykle przy ujściu butelki, przy pompce itp.

,
Tocopherol
Witamina E - w kosmetykach odpowiedzialna za działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające), tym samym hamuje procesy starzenia się skóry oraz rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej, wzmacnia barierę naskórkową zapobiegając podrażnieniom, powstawaniu stanów zapalnych skóry i wnikaniu w skórę obcych substancji oraz transepidermalnej utracie wody pomagając zachować optymalne nawilżenie skóry, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i poprawia ukrwienie skóry.
,
Ascorbyl Palmitate

Rozpuszczalna w tłuszczach forma witaminy C.

,
Ascorbic Acid

Witamina C, zwana "witaminą młodości".

,
Citric Acid

Kwas cytrynowy - alfa-hydroksykwas (AHA), w kosmetykach ma działanie złuszczające, usuwa przebarwienia i rozjaśnia skórę, jako substancja pomocnicza zwiększa trwałość i stabilność kosmetyku.

,
Parfum (Fragrance)

Substancja zapachowa w kosmetyku.

Producent:
Apis Natural Cosmetics - Apis Professional

Producentem kosmetyków Apis jest P.P.H. "Apis" Sp. z o.o. Jest to producent naturalnych kosmetyków profesjonalnych oraz detalicznych. Kosmetyki Apis zostały oparte o minerały z Morza Martwego i bazują na naturalnych składnikach mineralnych.

Stosowanie

Ogólne wskazówki dotyczące stosowania kosmetyku. Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji nt. stosowania konkretnego kosmetyku skontaktuj się z obsługą sklepu kosme.pl. Przed użyciem kosmetyku zapoznaj się z informacjami producenta podanymi na opakowaniu.

Sposób użycia:
rozprowadzić równomiernie krem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi (w zależności od potrzeby również dekoltu), pozostawić do wchłonięcia
Kiedy stosować:
krem na dzień i na noc
Inne
Czy wiesz że ... ?:
kosmetyki Apis to połączenie natury z nowymi osiągnięciami nauki

Kosmetyki Apis to kosmetyki oparte o naturalne wyciągi i ekstrakty roślinne oraz witaminy i minerały (minerały z Morza Martwego). Kosmetyki Apis to umiejętne połączenie składników naturalnych z nowoczesnymi technologiami - osiągnięciami biotechnologii i kosmetologii.

Opinie użytkowników
Ilość opinii: 2 Średnia ocena: 5.00
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Rozumiem
pixelpixelpixelpixel